De alternatieve must do’s in Buenos Aires

In februari 2017 ging ik 6 dagen met mijn moeder mee naar Buenos Aires. Deze stad stond al een tijdje op mijn bucketlist en het was heerlijk ik even de winterse kou van Nederland te ontvluchten en de zomer op het zuidelijk halfrond op te zoeken. 

Uiteraard hebben we ons hier ondergedompeld in het verleden van Evita Péron, haar graf bezocht op de enorme begraafplaats Recoleta, Teatro Colón (zonder voorstelling maar met rondleiding) bezocht en genoten van de kleurrijke wijk La Boca, waar op elke straathoek de tango wordt gedanst. 

Maar we hebben ook wat alternatieve dingen gedaan in deze fantastische stad. Dit zijn mijn lijstje met iets minder voor de hand liggende must do’s in Buenos Aires:

  1. San Telmo Feria op zondag
  2. Fuerza Bruta show
  3. Fietstocht door de stad
  4. De beste (speakeasy) bar van Zuid-Amerika 
  5. Polo spelen op de campo

Klik hier voor de hele blog

Tip: Zet in de kaart via de linker vierkante knop in de grijze balk de verschillende lagen aan of uit.

1. San Telmo Feria op zondag 

De San Telmo markt, ofwel: Feria de San Telmo, is elke zondag in de straten van de gelijknamige wijk San Telmo. Het hart van de markt is op Plaza Dorrego, maar verspreidt zich door een aantal blokken daaromheen. Op straat staan allerlei kraampjes met antiek, souvenirs, kunst en prullaria. Daartussendoor vind je kraampjes waar je allerlei argentijnse lekkernijen kan proberen. Overal hoor je live muziek klinken. Het is een ontzettend leuke, drukke bedoening. Je bent hier zo een paar uur zoet. 

Als je trek hebt gekregen kan je naar de overdekte San Telmo markt, waarin een hoop eettentjes zijn gevestigd. Het heeft veel weg van de Spaanse overdekte “mercado’s” waarin allerlei specialiteiten worden verkocht.

Tip: Stop zeker even bij Todo Mundo Club op de hoek van Plaza Dorrego om te genieten van de tango-optredens en het geweldige interieur.

Locaties:
San Telmo Feria
Plaza Dorrego en omliggende straten
Tijd: Elke zondag van circa 10:00 – 14:00 uur (afhankelijk van het seizoen en het weer) 

San Telmo markt
Gral Simón bolivar 970 Local 193, 1066 CABA, Argentina
Tel: +54 11 5060-1540

Todo Mundo Club
Don Anselmo Aieta 1095, C1103 AAA, Buenos Aires, Argentina
Tel: +54 11 4362-2354
Website: www.todomundosantelmo.com.ar 

2. Fuerza Bruta show

De Fuerza Bruta show is een hele gave moderne show met licht, muziek, theater en water. Je hebt geen zitplaats, maar staat in de zaal. Een groot gedeelte van de show speelt zich af boven je hoofd. De Acrobaten vliegen letterlijk door de lucht. Dit is echt een unieke show die je moet beleven. 

Locatie:
Brute Force S.A.
Junín 1930, C1113AAX CABA, Argentina
Tel: +54 11 4000-9650
Website: Fuerzabrutaglobal.com 

3. Fietstocht door de stad

Als je meerdere blogs hebt gelezen op TeppieTravels.com, dan weet je inmiddels dat ik nieuwe plaatsen graag op de fiets verken; zo ook in Buenos Aires. Hier ging ik mee op een fietstour langs de hoogtepunten van Buenos Aires met Baja Bikes. Je stopt bij veel verschillende bezienswaardigheden en de gids vertelt je weer een hoop nieuwe dingen over het verleden van de stad. Je kan hier zelfs voor een Nederlandstalige gids kiezen!

NB. Een andere leuke en snelle manier is om je door de stad te verplaatsen is met de Hop-On-Hop-Off Bus. Het is dan wel een veel toeristische optie, maar je verplaatst je snel door de stad, ziet veel en je hoort ook nog wat over de plaatsen die je passeert. 

Locatie:
Baja Bikes
Alle informatie staat op de website: https://www.bajabikes.eu/nl/buenos-aires-highlights-fietstour/ 
NB. via de website kan je nog veel meer tours boeken. Ook in andere steden ter wereld. 

4. De beste (speakeasy) bar van Zuid-Amerika

Florería Atlántico lijkt een gewone bloemist, maar als je aanklopt na sluitingstijd van de bloemist, dan mag je naar binnen. Je loopt via een trap door naar beneden. In de kelder is een gaaf restaurant en cocktailbar. De garnalen worden geserveerd met plastic handschoentjes, zodat je handen niet vies worden. 

Weetje: Florería Atlántico staat op de 7e plaats in ‘World’s 50 best bars’ in 2020 en is (opnieuw) de beste bar in Zuid-Amerika.

Mocht er geen plek zijn bij Florería Atlántico, dan is Farinelli Arroyo, het restaurantje daarnaast, ook heel fijn. Het vlees smelt op je tong!

Locaties:
Florería Atlántico
Arroyo 872, C1011 CABA, Argentina
Tel: +54 11 4313-6093
Website: floreriaatlantico.com.ar

Farinelli Arroyo
Arroyo 900, C1007 AAB, Buenos Aires, Argentina
Tel: +54 11 4328-7998
Website: www.farinelli.com.ar

5. Polo spelen net buiten de stad

Argentina Polo Day ligt een klein stukje buiten de stad. Het is een groot landgoed met enorm veel ruimte; je voelt je hier helemaal op het platteland (“campo”). Wij hebben eerst naar een polo wedstrijd van de profs gekeken, om te zien hoe het spelletje werkt.

Vervolgens mochten we zelf allemaal een paard bestijgen en hebben we het spel zelf gespeeld. Het is zeker niet makkelijk, maar ook als je geen paardrij-ervaring hebt, is het ontzettend leuk om op een paard mee te hobbelen achter de bal aan. 

Nadat we ons te paard hadden uitgesloofd stond er een heerlijke lunch klaar in de schaduw van de bomen. Na het spelen en de lunch kan je nog heerlijk genieten van het zwembad op het terrein, dus neem je zwemkleding mee!

Locatie:
Argentina Polo Day
Ruta Provincial 39, KM11.2, 2812 Capilla del Señor, Provincia de Buenos Aires, Argentina
Tel: +54 9 11 6738-2422
Website: www.argentinapoloday.com.ar

Ik had zelf ook nog heel graag een voetbalwedstrijd willen meemaken in Buenos Aires, want dit schijnt een enorm spektakel te zijn, waarbij het stadion letterlijk beweegt op het gestamp van het publiek. Helaas was er geen voetbalwedstrijd toen ik er was. Moet ik toch nog een keer terug!

Voor meer inspiratie voor een citytrip wijs ik je graag op mijn blogs over Barcelona, Tel Aviv, Rotterdam, Den Haag, Tokio, Singapore of Bangkok. Zin gekregen in een spel? Heb je bijvoorbeeld mijn blog over Tejo, het nationale spel van Colombia, al gelezen? Als je liever thuis een spel speelt, lees dan mijn blog over de leukste bordspellen.

Wil je graag meer informatie voor een citytrip naar een bepaalde stad? Laat het me weten via een reactie hieronder.