Mijn 9 favoriete rooftop bars in Singapore

Singapore is maar een klein stipje op de wereldkaart, maar dit kleine landje heeft wel een hoop moois te bieden, voornamelijk op het gebied van eten en drinken op grote hoogte. Aangezien alcohol nogal duur is in Singapore, kan je er maar beter van genieten op een mooie locatie. Veel bars en restaurants zijn gelegen op het dak, waardoor je wordt getrakteerd op een geweldig uitzicht terwijl je van je cocktail geniet.

Dit zijn mijn 9 favoriete rooftop bars in Singapore:

1. Spago
2. Level 33
3. Loof 
4. The Other Roof
5. Potato Head
6. Sim Yi Tai
7. Kinki Bar
8. Smoke & Mirrors
9. 1-Altitude

1. Spago Bar & Lounge

De Marina Bay Sands, dat gebouw met een soort boot bovenop de 3 enorme pilaren, is het meest iconische gebouw van het moderne Singapore. Je kent de foto’s vanuit het zwembad op het dak vast wel. Het zal je niet verbazen dat op de rooftop ook verschillende bars te vinden zijn. Dit is dan ook een must als je Singapore bezoekt.

Mijn favoriet daar is Spago, waar je uitzicht hebt over het zwembad, de stad en aan de andere kant over Gardens by the Bay en de zee. Neem in het de middelste gebouw van de Marina Bay Sands (Tower 2) de lift omhoog naar Spago en geniet van het spectaculaire uitzicht. Zwemmen is voorbehouden aan de hotelgasten, maar dat maakt het niet minder leuk om hier een drankje te drinken.

Tip: Ga tijdens happy hour, want de deals zijn goed voor de portemonnee. 

Locatie
Spago Bar & Lounge
Marina Bay Sands, Sands SkyPark, Tower 2 Level 57 
Ingang via Hotel Lobby Tower 2
Tel: +65 66889955
Website: https://www.marinabaysands.com/restaurants/spago-bar-and-lounge.html 

2. Level33

Level33 is de hoogst gelgegen microbrouwerij ter wereld. Op de (hoe kan het ook anders met die naam) 33e verdieping heb je een fantastisch uitzicht over de baai, Marina Bay Sands en de rest van de skyline van Singapore. En het mooie is dat het seizoensbiertje maar 10 SGD kost! Als je alle biertjes van Level33 wilt proeven, bestel dan de “beer tasting” (aanrader!). Het eten is overigens ook erg lekker.

Tip: Vraag bij je reservering om het tafeltje buiten op de hoek, daar heb je het allerbeste uitzicht (en de beste fotohoek).

Locatie:
Level33
8 Marina Boulevard #33-01, Tower 1, Marina Bay Financial Centre
Tel: +65 68343133
Website: http://www.level33.com.sg/ 

3. Loof

Loof is een superleuke plek voor een drankje. Het dak is niet heel hoog, maar je hebt tussen de gebouwen door nog net zicht op de Marina Bay Sands. Het dakterras is ruim opgezet en de sfeer is relaxt, bijna een biergarten vibe. Een prima locatie om de bekende Singapore Sling te bestellen.

Locatie:
Loof
331 North Bridge Road, #03-07 Odeon Towers Extension Rooftop
Tel: +65 63379416
Website: http://www.loof.com.sg/ 

4. The Other Roof

Deze cocktailbar ligt bovenop een van de shophouses van het altijd gezellige Ann Siang Road. Je begeeft je tussen de moderne gebouwen. The Other Roof heeft een zeer uitgebreide cocktailkaart en van elk drankje maken ze een kunstwerkje.

Locatie:
The Other Roof
28 Ann Siang Road, Rooftop Bar, Singapore 069708
Tel: +65 61002882
Website: www.theotherroof.com

5. Potato Head

De rooftop van Potato Head ligt op een hoekje van de levendige straat Keong Saik Road. De barman shaked je cocktails achter het barretje op het dak zelf. Daarnaast kan je natuurlijk ook gewoon een biertje bestellen en een hapje eten op het dak. Ik heb gehoord dat de burgers (vooral de vegetarische “Impossible burger”) ook erg goed zijn, dus die moet ik zelf ook nog een keer proberen. 

Locatie
Potato Head
36 Keong Saik Road, Singapore 089143
Tel: +65 63271939
Website: https://potatohead.co/singapore 

Tip: Mocht er geen plaats zijn op het dakterras, de kleurrijke bars op de verschillende verdiepingen van Potato Head zijn ook erg leuk voor een hapje en drankje.

6. Sim Yi Tai

Deze rooftop in de “CBD”(Central Business District) is vooral bekend onder locals. Je moet met een klein en heel donker liftje omhoog en komt uit op een gezellig dakterras in Chinese stijl. Geniet van een drankje op het breezy dakterras en bestel er Chinees barfood bij, zoals “salted egg fish skin”, “XO carrot cake”, “char siu” of “white bait with pork floss”.

Locatie:
Sim Yi Tai
25 Boon Tat Street
Tel: +65 62213665
Website: http://www.sumyitai.com/ 

7. Kinki Bar

Kinki Bar ligt aan de Marina Bay en biedt mooi uitzicht op de baai en de Marina Bay Sands (als je niet achter de vuurtoren zit). De rooftop is rijkelijk versierd met graffiti in neonkleuren en er wordt vooral R&B en reggaeton gedraaid. Top voor een afzakkertje na het eten, of natuurlijk om je weekend gewoon goed te beginnen.

Locatie:
Kinki Bar
70 Collyer Quay #02-02, Customs House, 049323
Tel: +65 65333471 
Website: https://www.kinki.com.sg/ 

8. Smoke & Mirrors

Smoke & Mirrors is een sjieke cocktailbar op de National Gallery van Singapore. Je geniet hier naast de super goede cocktails van een fenomenaal uitzicht over de skyline van Singapore. Combineer je middag in de National Gallery dus zeker met een drankje op dit fantastische dakterras! 

Tip: Happy hour is van 15:00 – 17:00 uur, dus je kan lekker op tijd beginnen.

Locatie:
Smoke & Mirrors
1 St. Andrew’s Road #06-01, National Gallery Singapore, 178957
Tel: +65 93806313
Website: https://www.smokeandmirrors.com.sg/

9. 1-Altitude

Als laatste moet ik natuurlijk wel 1-Altitude, de hoogste rooftop bar van Singapore, tippen. Wat een vette plek! ‘s Nachts transformeert deze bar tot een openluchtdisco met 360 graden uitzicht over de stad. Hier is het gegarandeerd feest! Ik heb hier zelfs met mijn moeder onder de sterrenhemel gedanst. Bij 1-Altitude kan je ook dineren, maar dat staat nog op mijn lijstje.

Locatie:
1-Altitude
1 Raffles Place, 048616, Singapore 048616
Tel: +65 64380410
Website: http://www.1-altitude.com/ 

Deze lijst is zeker nog niet af. Zodra ik meer gave dakterrassen heb ontdekt, zal ik die zeker in deze lijst opnemen! Nog meer restaurant-inspiratie in Singapore nodig? Ik schreef al eerder een blog over mijn favoriete restaurants in Singapore en bij een aantal van de restaurants die ik daar noemde kan je ook heerlijk lunchen, bijvoorbeeld bij Publico Ristorante, Chopsuey Cafe Demspey Hill, Latteria Mozzarella Bar en National Kitchen by Violet Oon. Ook in mijn blog over de beste dakterrassen in Singapore vind je adressen met gaaf uitzicht waar je ook zeker goed kunt eten! 

Zin in echt Singaporees eten? Doe dan inspiratie op uit mijn blog over Singapore’s hawker cultuur, die sinds kort op de UNESCO werelderfgoed staat, of mijn blog over de beste plekken voor dim sum en dumplings in Singapore. Zin in een dagje strand – en lekker eten – lees dan vooral mijn tips over de beste beach clubs in Singapore.

Lees hier verder als je meer wilt weten over Singapore. Mijn blog over de start van mijn expat avontuur in Singapore staat hier. Wil je meer reisinspiratie voor Azië, kijk dan hier.


One thought on “Mijn 9 favoriete rooftop bars in Singapore

Comments are closed.