Beste Beach Clubs in Singapore

Alhoewel Singapore niet bekend staat om haar prachtige stranden en chille beach vakanties, kan je ook zeker hier een dag (of twee) de stad ontvluchten en je wanen op een tropisch eiland (oké, je moet de enorme zeeschepen voor de kust even wegdenken, maar het witte zand en de palmbomen zijn er zeker!). 

Je kan je eigen handdoek uitrollen en een picknick meenemen naar de openbare stranden van Sentosa of aan de East Coast, maar je kan ook voor de ultieme beach club vibe gaan en een bedje boeken bij een van de beach clubs. Je kan mij regelmatig vinden bij de volgende beachclubs:

  1. Rumours Beach Club
  2. Tanjong Beach Club
  3. FOC
  4. Daycation bij Shangri-La Sentosa

Tip: Zet in de kaart via de linker vierkante knop in de grijze balk de verschillende lagen aan of uit.

NB: Bij het schrijven viel me op dat ik ook bij de beach clubs nogal gefocust ben op het eten 😉

Voor mijn mooiste foto’s van strandbestemmingen verwijs ik je graag naar mijn foto-inspiratie pagina “Strand“.

1. Rumours Beach Club

Deze gloednieuwe beach club (geopend begin 2020, vlak voor de COVID-19 pandemie), komt het meest in de buurt van de beachclubs op Bali. Doordat het de nieuwste beach club is, is ook meteen heel hip and happening Singapore hier te vinden in het weekend. 

Je kan kiezen uit een daybed aan het zwembad, een bedje op het strand, bean bags of een cabana. Bedenk daarbij: Chille lounge muziek, een prima formaat zwembad (en een extra poedelbadje bij de cabanas), heerlijke Indonesische gerechten uit de (open) keuken en directe toegang tot het strand en de zee (in niet COVID-tijd, nu mag je niet zomaar het strand op). Oh ja, de palmbomen maken het natuurlijk compleet. 

Tip: Walk-ins zijn mogelijk, maar reserveer liever je bedje ruim van tevoren, want Rumours zit vaak vol. 

Locatie:
Rumours Beach Club
40 Siloso Beach Walk, Sentosa, 098996
Tel: +65 6970 0625
Website: www.rumours.com.sg 

2. Tanjong Beach Club

Tanjong Beach Club (ofwel: TBC) is waarschijnlijk de meest bekende beachclub van Singapore: berucht om de feesten die hier tot in de late uurtjes door kunnen gaan. TBC is vooral mijn favoriete beach club voor ontbijt of lunch; de brunch kaart is zo onwijs lekker!! Hipster food als smashed avo toast en açaí bowls, maar ook heerlijke smoked salmon op een brioche met een gepocheerd eitje en mushroom bruschetta met feta en truffel balsamico (ik zit te watertanden terwijl ik dit opschrijf). Ook de huisgemaakte drankjes moet je zeker proberen!

Voor degenen die bang zijn voor zout water, ook hier is een zwembad, er zijn allerlei soorten bedden om uit te kiezen en een strand omringd door palmbomen. 

NB. In de ochtend zit TBC wel vaak vol met gezinnen met (jonge) kinderen, dus als je daar geen zin in hebt, dan kan je beter wat later gaan. 

Locatie:
Tanjong Beach Club
120 Tanjong Beach Walk, 098942
Tel: +65 6270 1355
Website: www.tanjongbeachclub.com 

3. FOC

FOC ligt eigenlijk tussen Rumours en TBC in. Het interieur heeft een frisse look (met wel een aantal vreemde maskers boven de bar). Deze beachclub lijkt minder groot dan de twee hierboven, maar dat maakt voor de kwaliteit van het eten niet uit. De tapas hier zijn top!! Hier ga ik dan ook graag heen voor een late lunch, borrel of diner.

Aanraders hier zijn: Hokkaido Scallops Ceviche, King Fish Tartare, padron peppers, roasted cauliflower, octopus (!) en croquetas. En de patatas bravas worden creatief opgediend, met veel saus. Of ga voor een heerlijke Spaanse paella!

Locatie:
FOC Sentosa
110 Tanjong Beach Walk, 098943
Tel: +65 6100 1102
Website: www.focsentosa.com

4. Daycation bij Shangri-La’s Rasa Sentosa Resort & Spa

Of deze “beachclub” ook Post-Corona de daycation nog zal aanbieden, is de vraag. Tijdens “Phase 2”, waarin restaurants weer – met restricties – open mochten, ontdekten veel hotels de “staycation”. We konden het land niet uit, dus dan maar in Singapore op zoek naar afleiding en hotelovernachtingen “om er even uit te zijn”.  

Hotel Shangri-La op Sentosa heeft een heerlijk zwembad, inclusief glijbanen en speelparadijs voor kinderen (iets afgezonderd van de rest van het zwembad) en directe toegang tot een eigen stuk strand aan het uiteinde van Sentosa. Je kan gratis gebruik maken van de kano’s en waterfietsen (erg ver kom je alleen niet, alles is afgezet met boeien) en er is een badminton veldje op het strand uitgezet, inclusief rackets. 

Voor een bedrag van SGD 75 pp (excl. belasting) heb je een bedje met handdoek van 10 tot 17:00 uur. Van het bedrag dat je betaalt mag je een bedrag van SGD 50 pp gebruiken om te eten en drinken. Je kan je hier ook helemaal laten verwennen met massages en gezichtsbehandelingen in de spa.

Weetje: Het hotel was verder volledig afgesloten, want de hotelkamers werden als quarantaine hotel gebruikt. Iedereen die Singapore in wilt, moet verplicht 14 dagen in quarantaine in een door de overheid aangewezen hotel (en daarvoor ook nog een circa SGD 2.000 betalen). Je mag je hotel niet zelf kiezen, maar als dat had gemogen, had ik zeker voor dit hotel gekozen! Wel sneu dat je vanuit je kamer uitzicht hebt op de mensen die heerlijk kunnen genieten van het zwembad, terwijl je zelf opgesloten zit. 

Locatie:
Shangri-La’s Rasa Sentosa Resort & Spa
101 Siloso Road, 098970 Singapore
Tel: +65 6275 0100
Website: www.shangri-la.com 

NB: Je moet vaak een minimaal bedrag uitgeven als je een bedje wilt gebruiken. Dit geldt bij de meeste beach clubs. Kijk dus even goed welk minimaal bedrag je voor welk soort bedje moet uitgeven om niet voor onaangename verrassingen te komen staan aan het einde van je dag. 

Benieuwd naar wat Singapore nog meer heeft te bieden? Lees dan mijn blog over de beste rooftop bars of de opvallende wetten van Singapore. Nog meer inspiratie in Singapore nodig? Ik schreef al eerder een blog over mijn favoriete restaurants in Singapore. Ook in mijn blog over de beste dakterrassen in Singapore vind je adressen met gaaf uitzicht waar je ook zeker goed kunt eten! Zin in echt Singaporees eten? Doe dan inspiratie op uit mijn blog over Singapore’s hawker cultuur, die sinds kort op de UNESCO werelderfgoed staat, of mijn blog over de beste plekken voor dim sum en dumplings in Singapore.

Als je op zoek bent naar inspiratie voor een “echte” strandbestemming, neem dan een kijkje op de fotopagina “Strand“. Of lees op de pagina Indonesië over mijn rondreis op Bali, de Perhentian Islands in Maleisië of mijn blogs over eilandhoppen op de Seychellen

Er zullen nog veel meer blogs over strandbestemmingen verschijnen op TeppieTravels.com. Over welke (strand)bestemming zou jij graag meer willen weten? Laat hieronder een reactie achter en dan zal ik daar zo snel mogelijk een blog over schrijven. Ik kan natuurlijk alleen een blog schrijven over de 48 landen waar ik al ben geweest.