De 8 leukste borrelplekken in Rotterdam

Wie houdt er nou niet van een goede borrel!? Ik in ieder geval wel (dat kunnen mijn vrienden zeker beamen)! Zeker in combinatie met lekkere happen of een goede borrelplank. 

De laatste paar maanden voordat ik naar Singapore vertrok, woonde ik in Rotterdam. In die periode heb ik de stad Rotterdam goed leren kennen en heb ik véél leuke borrelplekken uitgeprobeerd. Ik deel graag mijn 8 favorieten:

  1. Nostra 
  2. Café LaBru 
  3. Proeflokaal Reijngoud
  4. El Parador 
  5. Mooie Boules
  6. De Gele Kanarie
  7. Bokaal Rotterdam
  8. Biergarten Rotterdam

1. Nostra

Nostra is zo’n wijnbar waar je uren lang kan blijven zitten. Je begint met een lunch met een glas wijn en rolt pas een paar uur later, helemaal voldaan, naar buiten. En je hebt ook nog wat aan je avond (of de volgende dag, afhankelijk van de hoeveelheid wijn), want Nostra sluit om 19:00 uur. Nostra heeft maar een paar tafels en plek aan de bar. Een goede locatie voor een lunch, high wine (of high tea) met vriendinnen, je ouders of een date!

Tip: Je kan Nostra ‘s avonds wel voor een privé-feestje of private dining afhuren. Laten wij dat nou net gedaan hebben en het ontbreekt je dan aan niets. Heerlijke happen, goede wijnen en alles in goed overleg!

Locatie:
Nostra Lunch & Winebar
Van Oldenbarneveltstraat 127A, 3012 GT Rotterdam
E-mail: reserveren@nostra-rotterdam.nl
Tel: +31 10 213 22 22
Website: https://www.nostra-rotterdam.nl/ 

Open: Elke dag van 9:30 – 19:00 uur

2. Café LaBru 

Plof neer in een van de lekkere banken in deze super gezellige kroeg. De sfeer doet denken aan het Engelse jaren 20 decor uit de serie Peaky Blinders. Naast de verschillende bieren van de tap vindt je hier ook een groot aantal cocktails, een uitgebreide gin tonic-kaart en veel sterke dranken. Het gevarieerde publiek maakt het helemaal af. LaBru is mijn favoriet om na een dagje Rotterdam even bij te komen en te genieten van een drankje en goede muziek. LaBru is overigens ook zeer geschikt om je date mee naartoe te nemen.

Tip: Elke woensdagavond kan je hier genieten van live jazz muziek. 

Dit is een echte kroeg, dus de happenkaart is beperkt tot borrelhappen, kazen en tapas zoals patatas bravas (aanrader!). 

Locatie:
Café LaBru
Hartmansstraat 18A, 3012 VA Rotterdam
Tel: +31 107371205
Info: https://www.facebook.com/CafeLaBru 

Open: Doordeweeks 15:00 – 1:00 uur; Weekend 14:00 – 2:00 uur 

Tip: Op zoek naar een restaurant in Rotterdam, check dan mijn lijstje met Must visit restaurants in Rotterdam.

3. Brewpub en Proeflokaal Reijngoud 

Dit proeflokaal is een topper voor de bierliefhebber! Een heerlijk Rotterdams biercafé met meer dan 200 bieren (tap en fles)! Verder hebben ze hier ook heerlijke happen van de grill, zoals een heerlijk kippetje van het spit, langzaam gegaarde spare ribs of een patatje pulled pork. De geur van BBQ komt je op straat al tegemoet! Maar probeer ook vooral de flammkuchen bij de borrel.

Er is keuze uit de locaties Brewpub Reijngoud en Proeflokaal Reijngoud. Mijn favoriet is Brewpub Reijngoud, de locatie in de Hofbogen. Het monumentale plafond is bedekt met gave foto’s en er is een enorme bar. Aan de zijkant zie je de tanks waarin het bier wordt gebrouwen. Met lekker weer zit je ook leuk op het terras.  

Weetje: De Hofbogen is het langste monumentale gebouw van Nederland. Een eeuw lang reden hier treinen tussen Rotterdam en Scheveningen (Den Haag) overheen. Nu vind je onder de bogen van het oude, 2 kilometer lange treinviaduct veel hippe winkeltjes, barretjes en restaurants. 

Proeflokaal Reijngoud ligt op de hoek van de Schiedamse Vest en de Witte de With. Hier kijk ik graag een wedstrijd van Feyenoord; die worden hier allemaal live uitgezonden op groot scherm. Het Proeflokaal heeft ook een enorm zonnig terras waar je van je biertje kan genieten.

Locatie:
Brewpub Reijngoud
Vijverhofstraat 10, 3032 SN Rotterdam
Tel: +31 10 – 503 63 27E-mail: info@brewpubreijngoud.nl
Website: https://brewpubreijngoud.nl/ 

Open: Woensdag – vrijdag vanaf 15:00 uur; Zaterdag en zondag vanaf 12:00 uur

Proeflokaal Reijngoud 
Schiedamse Vest 148, 3012 BG Rotterdam
Tel: +31 10 414 60 50
E-mail: info@proeflokaalreijngoud.nl
Website: www.proeflokaalreijngoud.nl 

Open: Zondag – donderdag: 12.00 – 01.00 uur; Vrijdag en zaterdag: 12.00 – 02.00 uur

4. El Parador

Voor de wijnfanaten is er El Parador! Net iets buiten de gebaande paden, maar zeker de omweg waard! Een knusse wijnbar met gezellige hoekjes waar je kan genieten van goede wijnen. Als jij aangeeft waar je op dat moment zin in hebt, weet het personeel je de perfecte wijn in te schenken. De aandacht van het personeel en hun enthousiasme is aanstekelijk. Combineer je wijntje met een van de borrelplanken met verschillende heerlijke kazen en vleeswaren of kies voor de rijkelijk belegde pincho’s. 

Je kan de wijnen ook kopen in de wijnwinkel (naast de bar) of ze proeven het proeflokaal. Ook hier kan je een leuke borrel geven, waarbij je zeker weet dat je goed wordt verzorgd.

Locatie:
El Parador
2e Middellandstraat 8, 3021 BM Rotterdam
Tel: +31(0)651672600      
E-mail: info@elparador.nl
Website: https://www.elparador.nl/ 

Open: Maandag van 10:00 – 15:00 uur; Donderdag van 16:00 – 20:00 uur , Vrijdag en zaterdag van 16:00 – 23:00 uur; Zondag van 16:00 – 20:00 uur

De wijnwinkel: geen vaste openingstijden, maar op maandag t/m donderdag tussen 10:00 en 15:00 kan je El Parador Whatsappen voor wijnadvies.

5. Mooie Boules

Wat is er nou leuker dan een drankje drinken met vrienden of collega’s en ondertussen nog een beetje “sportief” bezig te zijn. Bij Mooie Boules kan je op een van de indoor Jeu de boules banen een balletje gooien, een drankje drinken en ondertussen happen bestellen bij verschillende eetstalletjes van de bijbehorende foodcourt. En daar wordt dan ook nog een lekker muziekje bij gedraaid. Of je kiest ervoor om je eigen stem ten gehore te brengen in de karaokebar (ik ben daar niet meer welkom…).

Als je geen zin hebt in al die sportiviteit is er ook genoeg plek om gewoon een drankje te drinken en lekker toe te kijken vanaf de sfeervol ingerichte balustrades, de tafeltjes op de foodcourt of gezellige huiskamerhoekjes (met zelftap!). 

Locatie:
Mooie Boules Rotterdam
Vijverhofstraat 45, 3032 SB Rotterdam
E-mail: rotterdam@mooieboules.nl
Tel: +31 108447059
Website: https://www.mooieboules.nl/ 

Open: Elke dag

6. De Gele Kanarie

Als Rotterdammers een “gele kanarie” bestellen, dan bedoelen ze een biertje. De Gele Kanarie is heel ruim, maar door het interieur voelt het toch knus. De open haard in het voorste gedeelte en de grote bar middenin het achterste gedeelte maken dat er gezellige hoeken zijn voor kleine en grotere groepen. Een leuke plek voor een hapje en een drankje met vrienden of collega’s, maar op zondagmiddag speel ik hier ook graag een bordspel uit de enorme stapel. 

Probeer zeker het huisgebrouwen bier, dat De Gele Kanarie brouwt in haar kelder. Kijk op de website voor de evenementen die worden georganiseerd, zoals een pubquiz, bierfest of oergezellige bingo-avond. Ook is er regelmatig live-muziek.

Locatie:
De Gele Kanarie
Goudsesingel 284, 3011 KH Rotterdam
Tel: +31 10 333 5444
E-mail: info@degelekanarie.com
Website: https://www.degelekanarie.com/ 

Open: Zondag – donderdag 11:00 – 01:00; Vrijdag en zaterdag 11:00 – 02:00

7. Bokaal Rotterdam

Een typische vrijdagmiddagborrel (“vrijmibo”) locatie onder Rotterdamse yuppen en studenten, vlakbij Blaak. Het is hier gewoon altijd gezellig en de sfeer is goed. Binnen is het niet heel groot, maar dat maakt het grote terras helemaal goed. Als je geluk hebt kan je nog een tafeltje scoren om een hapje te eten. Het blijft hier tot in de laatste uurtjes gezellig druk. 

Locatie:
Bokaal Rotterdam
Nieuwemarkt 11, 3011 HP Rotterdam
Tel: +31 10 720 0898
E-mail: info@bokaalrotterdam.nl
Website: https://bokaalrotterdam.nl/ 

Open: Zondag – donderdag 10:00 – 01:00 uur; Vrijdag en zaterdag 10:00 – 02:00 uur

8. Biergarten Rotterdam

Last but – zeker niet! – least; de Biergarten, vlakbij Rotterdam CS. In de zomermaanden is dit een heerlijke plek voor bijvoorbeeld de “vrijmibo”. De naam zegt het eigenlijk al: deze borrelplek is geïnspireerd op de Duitse biergarten. In dit geval is het een combi tussen Berlijnse rauwheid en Rotterdamse nuchterheid en gezelligheid. Naast de vele soorten bier kan je hier ook een goede – ook vegetarische – burger of fingerlicking nachos met pulled chicken bestellen. 

Locatie:
Biergarten Rotterdam
Schiestraat 18, 3013 BR Rotterdam
E-mail: contact@biergartenrotterdam.nl
Website: https://www.biergartenrotterdam.nl/ 

Open: Elke dag van 14:00 tot minimaal middernacht

PS. Ik word niet betaald door de locaties die ik hier heb genoemd, dit zijn mijn eigen ervaringen die ik gewoon graag met je deel. Je mag me natuurlijk wel altijd uitnodigen voor een drankje 😉 Proost!

Op zoek naar een restaurant in Rotterdam, check dan mijn lijstje met Must visit restaurants in Rotterdam voor een aantal hotspots in de stad. Voor tips waar je moet zijn in Breda lees je mijn blog Breda, de beste binnenstad van Nederland. Maar ook over Friesland, het land van meren en schaatsen en Den Haag hotspots (wandelroute of fietsroute) heb ik inmiddels blogs geschreven. 

Ik hoor graag je reactie (hieronder) als je een voorkeur hebt over welke stad en waarover je tips wilt lezen, zodat ik die binnenkort kan publiceren op TeppieTravels.com. Kies hier een andere bestemming om reisinspiratie op te doen.

Wil je weten waarom ik ben gestart met TeppieTravels.com, lees mijn blog over het starten van een reisblog tijdens een pandemie hier

Schrijf je in met je e-mailadres en mis geen enkele update!