Fietsen in Bangkok en nog 3 tips

Bangkok is een bruisende stad en heeft ontzettend veel te bieden, van cultuur tot de heerlijke Thaise keuken. Ik kan me eerlijk gezegd weken vermaken in deze stad. Heerlijk verdwalen in de kleine straatjes, uren rondlopen in de tempelcomplexen en met zonsondergang genieten van het schouwspel rond de rivier Chao Phraya. Een bezoek aan het Koninklijke Paleis, het tempel-complex Wat Arun en een floating market moet zeker op je lijstje. Maar er is nog veel meer te doen in Bangkok.

Hier volgt mijn lijstje met 4 minder bekende – maar niet te missen – hoogtepunten in Bangkok:

  1. Fietsen in Bangkok;
  2. Varen door de ‘klongs’;
  3. Cocktails drinken op een dakterras;
  4. Garnalen eten op straat.

1. Fietsen in Bangkok

Als je Bangkok vanaf een andere kant wilt zien, is het zeker de moeite waard om dit op de fiets te doen. Ik heb dit al twee keer met de Amazing Bangkok Cyclist (ABC) gedaan en het blijft leuk!

De gids neemt je mee naar kleine buurtjes en marktjes waar hij veel over kan vertellen. Ook rijdt je met de fiets door een kokosnotenplantage die je per longtailboot bereikt. Het is hier heerlijk groen en de lucht is een stuk schoner dan in de drukke stad. De wegen bestaan hier uit smalle planken waar je overheen fietst.

Locatie:
Amazing Bangkok Cyclist
Real Asia Ltd. Soi Aree, 10/6-7 Sukhumvit Road Soi 26, Bangkok 10110
Tel: +6681 812 9641
E-mail: info@realasia.net 
Website: http://www.realasia.net/ (ook andere tours mogelijk)

2. Vaar door de ‘klongs’

Een ritje met een veerboot over de Chao Phraya-rivier naar een van de tempels is een echte must in Bangkok. Je moet op tijd op en af de boot springen. Maar wat je ook zeker niet mag missen is een boottochtje met een longtailboat door de ‘klongs’. Dat zijn de kanalen en vertakkingen die door het onbekendere gedeelte van Bangkok lopen. Tijdens een tocht door de klongs van Thonburi, aan de westoever van de Chao Phraya, zie je de vele huizen op palen die boven de rivier zijn gebouwd en het leven dat zich langs de rivier afspeelt. Dit gedeelte wordt ook wel “het Venetië van het Oosten” genoemd.

Je kan de tour door de klongs natuurlijk regelen vanuit je hotel, maar ik vind het leuker om ter plekke te onderhandelen over de route, de prijs, de duur en de soort boot. Er is namelijk heel veel mogelijk en naast een longtailboat kan je ook kiezen voor een langzamere boot. Zorg er wel voor dat je duidelijke afspraken maakt om onverwachte kosten achteraf en teleurstelling te voorkomen.

Locatie:
Regel je eigen trip bijvoorbeeld bij de Sathorn Pier of de Phra Arthit Pier.

Kosten: De prijzen variëren nogal, afhankelijk van het seizoen, de duur en je onderhandelingsskills. Reken op prijzen tussen de 400 en 1.000 Baht (circa € 10 – € 25) per persoon.

3. Cocktails op een dakterras

Ik vind niets lekkerder dan me na een dag vol indrukken van een overvolle stad, even te onttrekken uit de drukte. Hoe kan dat beter dan met een welverdiende cocktail vanaf grote hoogte op de stad neer te kijken. Mijn favoriet is Sky Bar van het LeBua. Het is een van de hoogste rooftops ter wereld en je hebt een fenomenaal uitzicht over de stad en de rivier. Dit dakterras is een van de bekendste van de stad, dus verwacht niet dat je hier alleen bent. Als je hier rond 17:00 uur bent, dan kan je stad vanaf grote hoogte bij daglicht zien, de zonsondergang meemaken en je vervolgens vergapen aan alle lichtjes van de stad die oplichten in het donker.

In hetzelfde gebouw zijn overigens ook nog een aantal andere fantastische bars en restaurants, die ook zeker een bezoekje waard zijn.

Tip: Kleed je voor de gelegenheid! Het kledingvoorschrift is ‘smart casual’. Mannen in korte broek en slippers komen niet binnen.

Locatie:
Sky Bar
63rd Floor, State Tower Bangkok, 1055 Silom Road
Bangrak, Bangkok 10500, Thailand
Tel.: +66 (0)2 624 9555
E-mail: dome@lebua.com
Website: https://lebua.com/restaurants/sky-bar/

4. Garnalen eten op straat

Ik hou wel van vieze handen en zeker in combinatie met lekker eten! Ik ga na een bezoekje aan de sjieke rooftop Sky Bar dan ook graag eten bij een lokale tent om weer even met beide benen op de grond te komen.

Eén van mijn favorieten is T&K Seafood in Chinatown. Je zit aan lange tafels tussen de locals op een hoek van de straat. De barbecues staan naast je te roken met de heerlijkste garnalen en krab. Je kan zelf aanwijzen welke garnalen je wilt eten.

Locatie:
T&K Seafood

49-51 Phadung Dao Road, Samphantanthawong, Bangkok 10100, Thailand

Voor meer reisinspiratie voor een trip naar Azië, klik hier. Op zoek naar inspiratie voor een rondreis in Sri Lanka? Lees dan de eerder verschenen blogs over deze 3-weekse rondreis: Tempels en olifanten – Rondreis Sri Lanka (deel I), Kandy, Adam’s Peak en Ella – Rondreis Sri Lanka (II) en Luipaarden spotten, surfen en cultuur snuiven – Sri Lanka (deel III) – TeppieTravels. Voor een food trip naar Singapore lees je bijvoorbeeld mijn blog over Singapores hawker cultuur of de beste plekken voor dim sum en dumplings in Singapore en combineer dit bijvoorbeeld met een rondreis op Bali. Lees ook mijn China blogs Indrukwekkend Tibet – 5 hoogtepunten in Lhasa en omgeving of Hong Kong – Vissersdorpje en Big Buddha op Lantau.

Schrijf je in met je e-mailadres en blijf op de hoogte van nieuwe updates van TeppieTravels.com.