Een reisblog starten tijdens een pandemie

Een paar maanden geleden ben ik voor de baan van mijn vriend Coen geëmigreerd naar Singapore. In verband met ons vertrek heb ik mijn baan als advocaat in Nederland opgezegd en zou ik in Singapore op zoek gaan naar een baan. En we zouden natuurlijk heel veel gaan reizen. De start van ons expatleven was helaas nogal anders dan gepland door COVID-19, die de hele wereld – nog steeds – in zijn greep houdt.

Lees in deze blog meer over de start van ons expatleven. 

Circuit Breaker Period

Na twee weken in een hotel konden we ons nieuwe huurhuis in. Drie dagen later werd de lockdown (de “Circuit Breaker Period” ofwel “CB”) aangekondigd. Dit betekende in Singapore dat je echt niet naar buiten mocht, tenzij je boodschappen ging doen, hardlopen of fietsen in je eigen wijk. Dit werd zeer streng gehandhaafd. Een mondkapje was al meteen verplicht.

In eerste instantie zou de CB tweemaal 14 dagen duren, maar uiteindelijk heeft dit bijna 3 maanden geduurd. In het begin vermaakte ik mij nog wel met het kweken van allerlei groente en fruit, boeken lezen, online shoppen voor ons nieuwe huis (we hadden alleen een paar tassen kleding meegenomen), koken en video-bellen met Nederland. Na een tijdje begonnen de dagen wel erg veel op elkaar te lijken en daar werd ik nogal onrustig van. Door mijn vorige baan was ik gewend om hard te werken onder tijdsdruk en had ik veel verantwoordelijkheid. Dat viel nu allemaal weg en dat was een nieuwe ervaring voor me. 

Fotografie cursus online

Ik bestelde een nieuwe camera (een Canon EOS M50) en schreef me in voor een online fotografiecursus bij De Rooij Fotografie. Alle opdrachten voerde ik thuis uit, maar ik hoop alles wat ik heb geleerd natuurlijk vooral te kunnen gebruiken tijdens mijn reizen.

Begin van TeppieTravels

In de vele belletjes met Nederland was een terugkerende vraag wanneer ik nou eens iets met al mijn reiservaring ging doen. Mijn moeder is stewardess bij KLM en hierdoor ben ik al vroeg begonnen met reizen. KLM heeft een ontzettend goede regeling voor de kinderen van het vliegend personeel, waardoor ik voor een héle goede prijs de wereld over kon vliegen. Op mijn 12e vloog ik voor het eerst (alleen) buiten Europa, naar Hong Kong, en in mijn studententijd heb ik – naast de korte trips op werkreizen van mijn moeder – heel veel mooie reizen met vrienden en familie gemaakt. 

Toen ik daar over na ging denken, begon het reisvirus weer ontzettend te kriebelen… Door het Corona-virus zit het reizen er voorlopig nog niet in, maar ik ben wel mijn eigen “digitale archieven” ingedoken. Door de jaren heen heb ik al wat reisverhalen opgeschreven en heel veel reistips gegeven aan vrienden en familie. Ondanks dat we nu niet kunnen reizen, heb ik wel eindelijk de tijd om mijn reisblog TeppieTravels te starten!

De reis-vrije periode geeft mij de tijd om mijn reizen en tips uit het verleden uit te werken en te publiceren op TeppieTravels.com. Enige tijd geleden is mijn computer gecrasht en daarbij zijn heel veel reisfoto’s verloren gegaan (een persoonlijke ramp!). Ik zal het dus moeten doen met de foto’s en tips waar ik vanuit Singapore nog wel digitaal toegang toe heb. 

Hopelijk mogen we snel ergens een grens over en kan ik nieuwe reiservaringen delen. Het maakt me echt niet uit welk land, als het maar weer – veilig – kan! Tot die tijd zal ik zoveel mogelijk leuke tips voor Singapore verzamelen.

Weetje: Vanuit ons appartement in Singapore kunnen we de Indonesische eilanden voor de kust zien liggen en ook Maleisië kunnen we op een heldere dag zien. Dat maakt het nog frustrerender dat we het land niet uit mogen.

Lees in deze blog meer over de start van ons expatleven. Lees hier verder voor meer informatie over Singapore.


One thought on “Een reisblog starten tijdens een pandemie

  1. Superleuk dit Rens, ik blijf je volgen😊👍🏻😘

Comments are closed.