Tokio – De grootste visafslag ter wereld

Japan is een bijzonder land. Hoe druk het op de straten van Tokio ook is, je hoort vrijwel geen geschreeuw en getoeter op de straten. In de stad en de omgeving is van alles te beleven: van de meest uiteenlopende kledingstijlen tot mysterieuze tempels en geisha’s.

Ik vind Japan nog steeds een van de meest mysterieuze landen ter wereld en dat ligt voornamelijk aan het feit dat het heel moeilijk is om echt contact te leggen met de Japanners. Het is een hele bijzondere, maar gesloten, gemeenschap.

Tsukiji visafslag

Tsukiji in Tokio was de grootste visafslag ter wereld en het meest bekend om de tonijnveiling. Hier werden de grootste tonijnen verkocht voor bedragen die zeker in de tonnen lopen. Op de nieuwjaarsveiling in januari 2019 is op de nieuwe locatie van de markt een blauwvintonijn van 278 kilo voor een recordprijs van circa 2,7 miljoen euro geveild. De veiling begint rond 5:00 uur ‘s ochtends, dus voor dit spectacel moet je héél vroeg je wekker zetten.

Helaas kon ik geen kaartjes meer krijgen voor de veiling toen ik in september 2012 in Tokio was, maar de vismarkt op zichzelf is al erg fascinerend. Het zal je niet verrassen, maar als je ergens superverse sushi kan krijgen, dan moet je hier zijn. Aangezien wij al om 7:30 uur op de vismarkt waren, zaten we al om 10:00 uur ‘s ochtends aan de sushi in één van de sushi-restaurantjes naast de visafslag.

In 2018 is de visafslag verhuisd naar een andere locatie in Tokio dan waar ik in 2012 ben geweest. De nieuwe markt heet Toyosu Shin Shijo (oftewel: Toyosu Nieuwe Markt).

Locatie (nieuw):
Toyosu Shin Shijo
6 Chome-6-1 Toyosu, Koto City, Tokio 135-0061, Japan

Lees hier verder voor meer reisinspiratie voor Azië.