Lekker lunchen in Singapore

Singapore heeft zoveel te bieden op het gebied van eten, dat het onmogelijk is om alles te hebben geprobeerd. Je kan dan ook maar beter ook uit lunchen gaan, dan heb je eerder kans dat het je lukt om veel te proeven. De hawker centers of dim sum zijn altijd goed voor lunch, maar mocht je iets “sjieker” willen lunchen, dan kan je hier zeker terecht voor een lekkere lunch:

  1. My Awesome Café
  2. Miznon Singapore
  3. Privé 
  4. Merci Marcel
  5. Park Bench Deli
  6. PS.Cafe at Harding
  7. Raffles Courtyard
  8. Bollywood Veggies
  9. Uncle Ho’s Tuckshop

Tip:  Zet in de kaart via de linker vierkante knop in de grijze balk de verschillende lagen aan of uit.

NB: Lees hier mijn blog over Singapore’s hawker centres: UNESCO cultureel erfgoed, over mijn aanraders voor Dumplings & Dim Sum of mijn favoriete restaurants in Singapore (bij een aantal van die restaurants kan je natuurlijk ook heerlijk lunchen).

1. My Awesome Café 

Van dit restaurant word ik zo ontzettend blij! Kleurige lampionnen en wensen aan het plafond, houten bartafels, enorme porties en altijd vriendelijk personeel. De porties zijn echt enorm, dus ga hier vooral heen als je grote trek hebt. 

Je zit bij My Awesome Café ook goed voor een vrijmibo met bier en borrelhappen of voor een chill diner. Als je het al niet gevraagd wordt om een wens op te schrijven op de kleurige blaadjes kan je het personeel vragen om het mandje met alle tools om je wens te vereeuwigen aan de slingers in het restaurant.

Locatie: 202 Telok Ayer Street, Singapore 068639, website

2. Miznon Singapore

Bij Miznon eet je Israëlisch streetfood. De bekende tv-chef Eyal Shani heeft Miznon in Tel Aviv opgericht en inmiddels zijn er maar een paar vestigingen over de hele wereld te vinden, waaronder dus Miznon Singapore! 

Tip: Lees hier over mijn ervaringen van het eten bij Miznon in Tel Aviv (en andere fijne restaurants in Tel Aviv) en meer over Israëlisch eten in de blog-serie over mijn 10-daagse rondreis in Israël

De pita die je hier eet, brengt je meteen naar de heerlijke verse kruiden en geuren van het midden-Oosten. Kies voor een van de vegetarische opties of ga voor een pita kebab. De mezze is een heerlijke optie om samen het einde van de werkdag te vieren.

Pluspunt: Je kan onbeperkt pitapuntjes met dip halen aan de bar 🙂

Locatie: 6 Stanley Street #01-01, Singapore 068725, website

Miznon is ook een keer een tijdelijke samenwerking aangegaan met SO, waardoor je een week lang van de heerlijke Israëlische keuken van Miznon kon genieten in het SO Hotel (zie foto’s hieronder). Check altijd het internet of bijvoorbeeld Instagram of er nog leuke samenwerkingen zijn met (pop-up) restaurants.

3. Privé

Als je even niet meer weet waar je zou moeten lunchen, dan is Privé altijd een goede optie. Het eerste Privé restaurant begon in de jachthaven Marina at Keppel Bay. Privé at Marina at Keppel Bay is een leuke optie als je even wat anders wilt dan stad; op het eilandje in de haven tussen de enorme jachten voelt het alsof je in Saint Tropez bent beland. Inmiddels kan je de Privé restaurants door heel Singapore vinden, bijvoorbeeld Privé Tiong Bahru, Privé Robertson Quay (langs de rivier) en Privé Botanic Gardens.

Kwa menu zit je bij Privé ook altijd goed, want met een ruime keuze uit onder meer de Italiaanse, Franse en Aziatische keuken staat er altijd wel iets tussen waar je op dat moment zin in hebt.

Tip: Bij Privé zijn kinderen meer dan welkom! Op zoek naar inspiratie voor reizen met kinderen, neem een kijkje op de pagina tips met kids.

Locaties: website
– Privé Keppel Bay: 2 Keppel Bay Vista, Singapore 098382 
– Privé Tiong Bahru: 57 Eng Hoon Street, #01-88, Singapore 160057

4. Merci Marcel 

Mais Oui! Bij Merci Marcel waan je je in Frankrijk met kraakverse boterige croissants en pain au chocolats (die je overigens ook kan afhalen bij Marcel to go). Verder vind je klassiekers als de Croque Marcel en Eggs Benedict, Brioche en Tarte Flambée. Mijn persoonlijke favorieten zijn de Marinated crab tartine en de Ceviche van red snapper. Uiteraard kan je hier ook terecht voor een borrel met heerlijke Franse kazen en worst of diner met gerechten die geïnspireerd zijn op de Franse keuken. 

Merci Marcel vind je op drie locaties in Singapore: Club Street, Orchard Road en Tiong Bahru. Als je bij Merci Marcel op Orchard Road bent, neem dan zeker een kijkje bij Maison Marcel, een leuk boetiekje met allerlei leuk spul voor in huis.

Locatie: website
– Club Street: 7-9 Club Street
– Orchard Road: Palais Renaissance 390 Orchard Road, 01-03; 
– Tiong Bahru: 56 Eng Hoon Street #01-68.

5. Park Bench Deli

Zin in een bijzonder goed belegde sandwich? Dan moet je naar Park Bench Deli, ofwel “PBD”. De sandwich Pastrami Reuben is een dikke vette aanrader! Toen ik nog in Singapore woonde had het interieur van PBD een rauwe, industriële uitstraling met veel graffiti, schreeuwende kleuren en keiharde muziek. Inmiddels is het pand gerenoveerd en ziet het er (op de foto’s) een stuk rustiger uit en zijn er meer zitplekken gecreëerd. De goed belegde sandwiches lijken onveranderd. Er staat vaak een dikke rij (Singaporeans schijnen nogal van “queueing” te houden), dus zorg dat je op tijd gaat. 

Locatie: 179 Telok Ayer Street, Singapore 068627, website

6. PS.Cafe at Harding

Er zijn meerdere PS.Cafes in Singapore, maar PS.Cafe at Harding is – vanwege de groene locatie op Dempsey Hill – mijn favoriet. Dit gave café heeft enorme glazen puien en als je buiten plaatsneemt zit je letterlijk in de jungle. 

Het menu bestaat uit een ruime keuze lekkere gerechten en de meeste zijn ook nog eens gezond. Mijn favorieten zijn de PS. Crab & Prawn Laksa (pittige Singaporese soep), de Green Goddess Pesto Penne en TIGER Beer-battered Fish&Chips.  

Tip: Vergeet je anti-mug stick niet als je buiten wilt zitten! 

Locaties: 28b Harding Road, Singapore 249549, website
Een andere mooie locatie is PS.Cafe at Palais Renaissance. Een sjieke en rustige spot aan de altijd drukke winkelstraat Orchard Road.

7. Raffles Courtyard

Een bezoek aan ‘het Raffles’ moet sowieso op je lijstje als je in Singapore bent, dus combineer het met een lekkere lunch! Een ode aan de Singaporese keuken in de historische, tropische tuin van het Raffles Hotel. Het Raffles Hotel is gebouwd tijdens de koloniale tijd en het gebouw ademt historie. Omringd door de enorme witte bogen en wuivende palmbomen is Raffles Courtyard een oase van rust in de hectische stad. 

Je bent hier aan het goede adres voor een lekkere lunch in de schaduw, maar ook voor borreltijd is het hier goed toeven met een verfrissende cocktail. Of doe zoals de Engelsen en neem een kopje thee. 

NB. In het Raffles is de bekende cocktail Singapore Sling in 1915 ontstaan, dus die moet je hier zeker proeven! Het leukste is dat eigenlijk in de historische, koloniale Long Bar waar je je pindadoppen nog op de grond gooit.

Locatie: Raffles Arcade, 328 North Bridge Rd, Singapore 188719, (entree via de North Bridge Road entree), website

8. Bollywood Veggies

Bollywood Veggies ligt ver van de gebaande paden, maar mocht je tijd over hebben in Singapore (of een racefiets, zoals wij hadden), dan is een lunch hier echt leuk. Het restaurant ligt middenin de jungle en tijdens de rit ernaartoe zie je een heel ander Singapore dan de grote stad. De keuken is farm-to-table en werkt met lokale producten, waarvan de meeste groenten uit de enorme moestuin achter het restaurant komen. Een must is hier de banana cake; of je die nou ter plekke verorbert of meeneemt voor een later moment. Vergeet ook hier trouwens je anti-mug spray niet!

Tip: Bezoek vooral de enorme (moes)tuin achter het restaurant. Helemaal achterin ligt een vijver waar veel ooievaars verzamelen. Bij Bollywood Veggies kan je ook verschillende uitjes organiseren.

Locatie: 100 Neo Tiew Rd, Singapore 719026, website

9. Uncle Ho’s Tuckshop

Misschien een beetje een vreemde eend in bijt, omdat je hier lang niet zo gezellig zit als bij de andere restaurants, maar het Vietnamese eten is hier zo lekker, dat Uncle Ho’s Tuckshop toch zeker een vermelding waard is! Uncle Ho’s Café in Republic Plaza is iets leuker aangekleed, maar hier zit je weer middenin een kantoorgebouw. Je kan natuurlijk altijd je bestelling meenemen en ergens anders opeten 😉

Bij Uncle Ho moet je in ieder geval de gerechten Bun Cha Ha Noi, Pho of Banh Mi proberen. En neem er een huisgemaakt lemongrass-pandan drankje bij. Heerlijk! 

Locatie:
– Uncle Ho’s Tuckshop: 01-04 Pasir Panjang Road, Old Behn Meyer Building, Singapore 118518;
– Uncle Ho’s Café: 19 Raffles Place, Republic Plaza #02-05, Singapore 048619, website

Nog meer restaurant-inspiratie in Singapore nodig? Ik schreef al eerder een blog over mijn favoriete restaurants in Singapore en bij een aantal van de restaurants die ik daar noemde kan je ook heerlijk lunchen, bijvoorbeeld bij Publico Ristorante, Chopsuey Cafe Dempsey Hill, Latteria Mozzarella Bar en National Kitchen by Violet Oon. Ook in mijn blog over de beste dakterrassen in Singapore vind je adressen met gaaf uitzicht waar je ook zeker goed kunt eten! 

Zin in echt Singaporees eten? Doe dan inspiratie op uit mijn blog over Singapore’s hawker cultuur, die sinds kort op de UNESCO werelderfgoed staat, of mijn blog over de beste plekken voor dim sum en dumplings in Singapore. Zin in een dagje strand – en lekker eten – lees dan vooral mijn tips over de beste beach clubs in Singapore.

Als je meer wilt weten over mijn leven als expat in Singapore, verwijs ik je graag naar mijn blog over de eerste maanden als expat

Schrijf je in met je e-mailadres en mis geen enkele update!