Mijn favoriete restaurants in Singapore 

“Food heaven” Singapore heeft werkelijk alles te bieden op culinair gebied. Alle keukens ter wereld zijn hier vertegenwoordigd: Indiaas, Japans, Chinees, Frans, Afrikaans, Indonesisch, Italiaans, Koreaans, Vietnamees en er is zelfs een heuse Hollandse snackbar in Singapore. En dan is er natuurlijk nog de fusion keuken, waarin alle smaken samen komen. 

Met bijna 5.000 restaurants in Singapore is het dan ook heel erg moeilijk om een keuze te maken uit de leukste en lekkerste restaurants. Ik doe toch een poging met een paar van mijn favoriete restaurants, die ook nog redelijk oké zijn voor je portemonnee:

  1. Le Bon Funk
  2. Humpback 
  3. Xiao Ya Tou 
  4. Chopsuey Cafe Dempsey Hill
  5. Bar-celona
  6. Latteria Mozzarella Bar
  7. Birds of a Feather
  8. Caffe Fernett 
  9. Publico Ristorante
  10. National Kitchen by Violet Oon Singapore  
  11. Neon pigeon
  12. Ginett 
  13. MeatSmith Little India

Tip:  Zet in de kaart via de linker vierkante knop in de grijze balk de verschillende lagen aan of uit.

Tip: Reserveer ruim van tevoren een tafel voor je gezelschap om teleurstelling te voorkomen.

1. Le Bon Funk

De lijst begint niet voor niets met Le Bon Funk. Dit is namelijk wel echt mijn favoriet als het op het menu aankomt. Wat een feestje is elk gerecht! Het concept is shared-dining, waardoor je volop de mogelijkheid hebt om veel verschillende culinaire hoogstandje te proeven. Een aantal van mijn topfavorieten van de kaart zijn in ieder geval de Cedar Jelly and Foie Gras Toast, de Beef Tongue and Gribiche Sandwich en de Livingstone Wagyu Tartare, gefermenteerde paddenstoelen en friet. De foie gras is bevroren geraspt op een warme brioche. Je moet dit broodje meteen eten als het wordt geserveerd. Het smelt op je tong! De tong is zo zacht en de combi op de sandwich is heerlijk en voor deze tartare mag je mij altijd wakker maken!

Andere aanraders zijn het superverse zuurdesem brood, de hele artisjok om lekker te plukken, burrata met pompoenpitten gremolata, gevulde courgettebloem, de Don Bocarte Anchovies and Boquerones en de groente crudité met dips. Bewaar ook nog wat ruimte voor de Carrot cake met ricotta ijs als toetje.

Locatie: 29 Club Street, Singapore 069414, website

2. Humpback

Did someone say seafood?! Bij Humpback ben je zeker aan het goede adres voor je wekelijkse portie oesters. Je kan hier namelijk een oesterproeverij doen met keuze uit 4 soorten oesters, meestal uit de VS. Of probeer ze gewoon allemaal tijdens het oyster happy hour (dagelijks tot 18:30 uur). De rest van het menu is ook een feestje voor de visliefhebber. Het menu wisselt regelmatig, maar de garnalenkroketjes móet je echt proeven!

Het interieur is simpel en fris. En naast het heerlijke eten is ook het personeel supervriendelijk en behulpzaam. Humpback is een van mijn topfavorieten!

Locatie: 20 Bukit Pasoh Rd, Singapore 089834 (Outram MRT Exit H), website

3. Xiao Ya Tou

In dit kleurige restaurantje wordt je helemaal blij van alle vrolijke kleuren. Op de menukaart staan Aziatische gerechten met een twist, zoals de truffle fried rice met eend, spruitjes met een hele lekkere spicy saus (we hebben deze thuis geprobeerd na te maken met duizend verschillende sausjes door elkaar en het is bijna gelukt!), lobster kueh pie tee, truffle roast duck, XYT pork dumplings en nog heel veel meer spannende combinaties.

Een ander pluspunt hier vind ik de (redelijk betaalbare) biertjes van de tap.

Locatie: 6 Duxton Hill #01-01, Singapore 089592, website

4. Chopsuey Cafe Dempsey Hill

Dempsey Hill is een van mijn favoriete plekken voor koffie, lunch of diner buiten de hectiek van de stad. Hier staan nog de koloniale black-and-white houses met heerlijke veranda’s die zijn omgetoverd in geweldige restaurants en boetiekjes.

Geniet bij Chopsuey Cafe in jungle sferen van overheerlijke dim sum gerechten. De dim sum gerechten die hier worden opgediend zijn de meer fancy variant van de dim sum bij de Hawker stalletjes. Hier zijn de ingrediënten verfijnder en de smaak is uiteraard top! 

Tip: Gek op dim sum? Lees voor meer inspiratie mijn blog de beste plekken voor dim sum en dumplings in Singapore.

Je mag ook zeker de rest van de kaart niet overslaan, want er staat zoveel lekkers op het menu naast de dim sum. Ik ga hier dan ook graag met een grotere groep heen, zodat je alles kunt delen en zo meer van de kaart kunt proeven. 

Tip: Vergeet je anti-mug stick niet als je buiten wilt zitten, want je zit letterlijk in de jungle (overdag en ‘s avonds)!

Locatie: Block 10, Dempsey Road, #01-23, Singapore 247700, website

5. Bar-celona

Bar-celona is een relaxte Spaans georiënteerde cava en tapas bar: denk oesters, tapas, prosecco free-flows en gezellige bediening. Hier moet je echt de baked camembert met truffel, de oesters, padron peppers en de ham- en truffelkroketjes bestellen. En cava!

Tip: Bijna elke avond is er een special zoals free-flow prosecco, oesters voor de helft van de prijs, etc., dus check de website of vraag de bediening naar de special van de dag.

Toen ik in Singapore woonde was Bar-celona gevestigd aan het einde van het doodlopende Duxton Hill. Volgens de website is Bar-celona niet meer gevestigd op Duxton Hill, maar zijn er nu 2 vestigingen van Bar-celona op andere locaties in de stad waarvan 1 op een toplocatie langs de rivier (locatie Robertson Quay). Bij deze locaties ben ik zelf niet geweest.

Locaties: 44 Bukit Pasoh Road en op 30 Robertson Quay, #01-10/11, Singapore, website

6. Latteria Mozzarella Bar

Halverwege het doodlopende straatje Duxton Hill vind je Latteria Mozzarella Bar. Bij Latteria zit je heerlijk in de tuin en waan je je een beetje in Italië. Regent het, dan is er een grote luifel die je droog houdt. Je kan hier terecht voor de lunch, diner of ga voor een uitgebreide sunday brunch.

Zoals de naam van het restaurant doet vermoeden, hebben ze hier genoeg keuze aan gerechten met kaas – en dan vooral mozzarella. Geniet van de heerlijke Italiaanse gerechten. Heb je flinke trek of wil je een gerecht delen, bestel dan de pumpkin mac & cheese: de pasta wordt geserveerd in een hele pompoen! 

Locatie: 40 Duxton Hill, Singapore 089618, website

7. Birds of a Feather 

In dit hippe restaurant ben je aan het goede adres als je houdt van de pittige Szechuan keuken. De sfeer is relaxt, de bediening gezellig en behulpzaam en het eten is heerlijk! Neem bijvoorbeeld plaats aan de grote bar en deel je gerechten met elkaar. Als je niet zo goed tegen pittig eten kan, vraag de bediening dan even om advies 🙂 Neem als afsluiter in ieder geval de overheerlijke chocoladebom Le Royale (Chocolate Mousse Cake).

Locatie: 115 Amoy St, #01-01, Singapore 069935, website

8. Caffe Fernett

Alleen al voor het uitzicht op de Marina Bay en Marina Bay Sands (dat bekende gebouw met die boot bovenop) moet je hier in ieder geval een cocktail drinken. Pas na de lunch gaat het terras buiten open, dus kom niet te vroeg als je met je glaasje aan het water wilt zitten (en ja, dat wil je!). 

Buiten het feit dat Caffe Fernett een toplocatie is voor een vrijmibo met cocktails, kan je er ook lekker eten. Caffe Fernett omschrijft haar eigen keuken als “New-Italian Cuisine”, waarbij originele Italiaanse gerechten worden gecombineerd met lokale ingrediënten. De pittige wodka rigatoni pasta is mijn favoriete gerecht hier! De grilled octopus staat overigens ook hoog op mijn lijstje. 

Locatie: Customs House, 70 Collyer Quay, #01-05, Singapore 049323, website

9. Publico Ristorante

Zin in een echt lekkere Italiaanse pizza met uitzicht op de rivier? Publico Ristorante heeft een enorm terras aan het water van de altijd gezellige Robertson Quay. Plof neer op het terras met een wijntje en lekkere borrelhappen, een kaasplank, verse salade of een pizza uit de houtoven. Eigenlijk zijn alle gerechten hier goed. Dit is overigens ook een hele fijne plek voor een weekend brunch.

Locatie: 1 Nanson Road, Singapore 238909, website

10. National Kitchen by Violet Oon Singapore 

Er zijn meerdere vestigingen van Violet Oon in Singapore. National Kitchen by Violet Oon Singapore is gevestigd in de iconische en historische National Gallery en is dan ook de allermooiste locatie om naartoe te gaan. Violet Oon is een aanrader als je de melting pot van de Singaporese keuken wilt ontdekken, zoals kueh pie tee, ngoh hiang, gado gado en beef rendang. 

Locatie: 1 St. Andrew’s Road #02–01, National Gallery Singapore (City Hall Wing), Singapore 178957, website

11. Neon pigeon

Oehlala! De cocktails hier zijn goehoed! En nee, ik heb dit stukje niet nog aangeschoten geschreven vlak na mijn bezoek aan Neon Pigeon 😉 De sfeer is hip met veel graffiti in neonkleuren en er staat nogal harde muziek op. Als je gaat voor een goed gesprek is dit dus misschien niet de juiste plek om heen te gaan. Maar ga je voor het eten (en cocktails dus) dan ben je hier aan het juiste adres.

Een kleine greep uit de heerlijke gerechtjes (om te delen): soft shell crab bao, bone marrow & uni peanuts, foie gras & unagi, pork & langoustine dumplings, miso roasted asparagus, New Zealand cod katsu en truffle mushroom rice. Maar ik zou het hele menu wel op kunnen schrijven, want echt alles is hier heerlijk! 

Locatie: 36 Carpenter Street #01-01, Singapore 059915, website

12. Ginett

Bij restaurant en wijnbar Ginett vind je betaalbare wijnen en goed Frans bistro eten. Alcohol in Singapore is duur, dus het is fijn als je een keer niet meteen een rib kwijt bent voor een glas wijn (hier al vanaf 6 SGD per glas). En het is nog lekkere wijn ook! 

Locatie: Hotel G Singapore, 200 Middle Road, Singapore, website

13. MeatSmith Little India

Middenin het bruisende hart van Little India heeft de chef van het sterrenrestaurant ‘Burnt Ends’ (1 Michelin ster) deze low-key Indian barbecue zaak opgezet. De open keuken met de barbecue grills ligt aan de drukke straat en langs de balustrade zijn wat tafeltjes. De rest van de tafels bevinden zich in het restaurant een verdieping hoger. Verwacht geen sjieke uitstraling, maar een ruige, stoere sfeer en de bediening in baggy shirts en petjes. 

Alle gerechten hebben een Indiase twist. De Bombay butter naan ziet er niet alleen prachtig uit; hij is ook heerlijk. Wij gingen voor de shared meat platter, zodat we veel gerechten van de kaart konden proeven: verrassend lekkere – met tandoori gevulde – kippenvleugels, heerlijk malse pork cheeks en ribs waarbij het vlees van het bot valt. Een aanrader voor de carnivoor! Bij al dit vlees werd een heerlijk frisse mango salade en kokos cashew rijst geserveerd. 

Locatie: 21 Campbell Lane, Singapore, 209894, website 

Het water liep me in de mond tijdens het schrijven van deze blog; wat kan je toch lekker eten in Singapore! De restaurants in dit artikel zijn ook nog redelijk oké zijn voor je portemonnee. Binnenkort verschijnt er een artikel op TeppieTravels met mijn favoriete high-end restaurants en over de leukste lunchtentjes in Singapore. Blijf dus op de hoogte 😉

Meer inspiratie voor je verblijf in Singapore? Lees dan bijvoorbeeld mijn blog over Singapores hawker cultuur, die sinds kort op de UNSECO werelderfgoed staat, mijn tips voor de leukste dakterrassen of de beste beach clubs in Singapore. Lees voor meer dim sum inspiratie mijn blog de beste plekken voor dim sum en dumplings in Singapore. Dol op Dim Sum, maar niet op Singapore? Ga dan bijvoorbeeld naar Hong Kong en lees mijn tips voor het eiland Lantau

Als je meer wilt weten over mijn leven als expat in Singapore, verwijs ik je graag naar mijn blog over de eerste maanden als expat

Schrijf je in met je e-mailadres en mis geen enkele update!