Duiken en relaxen op Perhentian Kecil

Zin om even lekker te relaxen aan het strand? Of wil je juist spectaculair duiken en snorkelen? Of allebei? Ga dan naar Perhentian Kecil. De eilandengroep Pulau Perhentian ligt helemaal in het noordoosten van Maleisië aan de grens bij Thailand.

Perhentian Besar is het grote eiland en Perhentian Kecil is het kleinere eiland van de twee Perhentian eilanden. Je komt op Pulau Perhentian via het schattige havenstadje Kota Besut.

Perhentian Kecil

Je gaat met een heel klein bootje richting de eilanden. De kapitein vraagt je op welke plek van het eiland je van de boot wil. Ik ben zelf twee keer op Perhentian Kecil geweest: de eerste keer met mijn familie en toen verbleven we in Senja Bay Resort op Coral Bay (het “kleine strand”) en de tweede keer als backpacker met vriendinnen in een privé-kamer in een hostel op het grote strand (“Long Beach). Senja Bay Resort bestaat uit een paar huisjes op palen met basic kamers. Je hebt direct uitzicht op zee en op de prachtige zonsondergangen. Aan de achterkant van de huisjes begint meteen de jungle.

Coral Bay is kleiner en overzichtelijker dan het grote strand en is daarom ideaal voor gezinnen; Long Beach is een backpackers heaven. Voor de zonsondergang moet je wel echt op Coral Bay zijn. De beide stranden zijn met elkaar verbonden door een paadje door de jungle. ‘s Avonds zijn de beide stranden heel erg gezellig, met overal plastic tafeltjes stoeltjes in het zand en heerlijke verse vis van de bbq. Je eet echt met je voeten in het zand. En dit alles onder begeleiding van gitaarmuziek, fakkels en vuur shows.

Locaties:
Senja Bay Resort en Kembara Dive Centre
Coral Bay, Pulau Perhentian Kecil,
22300 Besut, Terengganu, Maleisië
Tel: +6 09 691 1799
Mobiel: +6 019 280 0801, +6 019 664 3105
Email: reservations@senjabay.com
Website: https://www.senjabay.com/

Op Long Beach zijn veel leuke, maar simpele, vergelijkbare hostels.

Duiken en snorkelen

De verschillende snorkeltrips en duikcursussen zijn een echte aanrader! Naast de vele gekleurde vissen kan je in het helderblauwe water onder andere schildpadden en reef tip haaien tegenkomen. Als je héél veel geluk hebt, dan spot je misschien een manta ray (ik heb die hier helaas niet gezien, maar wel in Mozambique en Indonesië).

Ik heb mijn Open Water PADI gehaald bij Kembara Dive Centre (bij Senja Bay Resort) en mijn Advanced PADI bij Spice Divers op Long Beach. Beide duikscholen waren professioneel en de prijzen voor een fun dive of een cursus zijn echt héél betaalbaar (75 RM, dus maar circa 20 euro voor een fun dive!).

Locatie:
Spice Divers
Long Beach (tussen Rock Garden en Bubu Village), Perhentian Kecil, 22300, Kuala Terengganu, Maleisië. 
Facebook: https://www.facebook.com/spicediver
Website: Spice Diver

Geen geldautomaten!

Er zijn geen geldautomaten op de Perhentians, dus neem voldoende cash mee! Bij de duikscholen en sommige accommodaties accepteren ze vaak wel creditcards.

Tip: Zorg dat je je waardevolle spullen in waterdichte zakken opbergt voordat je op het bootje stapt, want er is een hele grote kans dat je tas nat wordt!

Paklijst

  • Cash geld;
  • (Hoofd)zaklamp;
  • Anti-mug;
  • Waterdichte zak;
  • Snorkelset;
  • PADI certificaat en logbook.

Binnenkort verschijnt er meer inspiratie voor een rondreis door Maleisië. Vond je deze tip leuk of heb je vragen, laat dan een reactie achter op TeppieTravels.com.