Barcelona – El Born en Bus Turístic

  1. De hippe wijk El Born
  2. Bus Turístic – Ontloop de rijen

De hippe wijk El Born

Carrer de l’Argenteria

In de wijk El Born kun je heerlijk shoppen in hippe winkels en grappige boetiekjes, bijvoorbeeld in de straat Carrer de l’Argenteria. In deze straat kan je trouwens ook heel erg leuk en lekker eten in de vele restaurantjes. Probeer vooral de minder toeristische en opvallende tentjes.

Passeig del Born

Vlakbij de Carrer l’Argenteria zit de Passeig del Born (het pleintje tegenover de Antic Mercat del Born). Dit is een pleintje met nog meer leuke restaurantjes en kroegjes. Er is voor ieder wat wils in dit deel van de wijk!

Bus Turístic – Ontloop de rijen

Tijdens een citytrip heb je vaak niet veel tijd, maar wil je wel heel veel zien. Aangezien sommige bezienswaardigheden ver uit elkaar liggen is de Bus Turístic (oftewel: de Hop On Hop Off Bus) een prima oplossing om in een korte tijd toch veel te kunnen zien. Ondertussen vertelt de gids van alles over de stad via de audio tour. Ik neem altijd mijn eigen oortjes mee.

De volgorde (blauwe route)

Eerste stop: Park Guell (dus niet eerst uitstappen bij de Sagrada Familia, want dan sta je ‘s ochtends eindeloos in de rij!). Vervolgens uitstappen bij het stadion Camp Nou (of even afstappen in de wijk Gracia om daar te lunchen).

Als je rond een uur of 4 de blauwe route weer neemt vanaf Camp Nou kun je nog prima naar de Sagrada Familia, waar je dan niet meer in de rij hoeft te staan (ik kon rond 5 uur in ieder geval meteen door lopen). Om niet nog een keer het hele blauwe rondje te doen (duurt in totaal ongeveer 3 uur), kan je vanaf de Sagrada Familia de metro pakken. Door deze (iets verder gelegen) bezienswaardigheden op deze volgorde te doen sta je waarschijnlijk nergens lang in de rij en kan je wel heel veel zien en doen.

NB: Indien je precies weet wanneer je de Sagrada Familia wilt bezoeken, dan kan je er ook voor kiezen om van tevoren online een kaartje te kopen voor een bepaalde dag en tijd.

Tip: De audiotour in de Sagrada Familia loodst je door de kerk en de tuinen en wijst je op specifieke plekken waar je anders misschien zo voorbij zou lopen. De audiotour maakt een bezoekje veel interessanter, dus bespaar die paar euro die je voor de app moeten betalen vooral niet. Download the Sagrada Familia audioguide app van tevoren op je telefoon en vergeet je oortjes niet mee te nemen!

Bus Turístic, blauwe route
Meerdere opstaphaltes
Website: https://www.barcelonabusturistic.cat/en
Klik hier voor een kaart van de rode en blauwe lijn

Sagrada Familia
Carrer de Mallorca, 401, 08013, Barcelona, Spanje
Website voor online tickets : https://sagradafamilia.org/en/home