Hong Kong – Vissersdorpje en Big Buddha op Lantau

Hong Kong heeft een speciaal plekje in mijn reizigers hart. Toen ik 12 jaar was vloog ik in mijn eentje naar Hong Kong om familie op te zoeken. Mijn moeder (stewardess bij de KLM) zette mij op het vliegtuig en kwam mij twee weken later ophalen in Hong Kong. Dit was mijn eerste verre reis en het was fantastisch! Sindsdien kon ik niet meer stoppen met reizen. In juli 2005 was ik opnieuw in Hongkong.

Lantau is het grootste eiland van Hong Kong en heeft een hoop te bieden.

Het eiland is heel goed bereikbaar met ferries, de MRT en bussen. Er is zelfs een kabelbaan. Welk transport je kiest is afhankelijk van waar je vandaan komt en je bestemming op Lantau.

  1. Tai O
  2. Kleine huisjes
  3. Big Buddha

1. Tai O

Op Lantau Island ligt een van de toeristische trekpleisters; het eeuwenoude dorpje Tai O. Dit vissersdorpje stamt al uit de Ming dynastie (1368-1644) en wordt bewoond door de Tanka.

Dit levendige vissersdorp staat op palen in het water en er liggen overal vissen en haaienvinnen op straat te drogen (vooral de haaien(vinnen) en zeepaardjes zijn heftig om te zien). Ik was hier in 2005 en ik weet niet of je nog steeds zoveel haaienvinnen en exotische gedroogde beesten ziet. Ik vond dat zelf in ieder geval wel schokkend om te zien.

Het is wel erg leuk om met een bootje langs de huisjes varen. Ook kan je in het dorpje veel kalligrafie-artiesten aan het werk zien en een mooi op maat gemaakt kalligrafie-souvenir kopen.

2. Kleine huisjes

Als je Tai O helemaal doorloopt en de wandelroute over het schiereilandje uitloopt, kom je langs hele kleine huisjes, gemaakt van metalen (golf) platen. Hier wonen waarschijnlijk niet de meest welvarende Chinezen van het eiland, maar als je naar binnen kijkt hebben ze toch allemaal een grote ijskast en mooie tv staan!! De moeite waard om dus even door te lopen als je in Tai O bent.

3. Big Buddha

Verder staat in het bergachtige binnenland van het eiland Lantau het grootste Boeddha standbeeld van brons ter wereld, de “Tian Tan Boeddha”. Het beeld van Boeddha Shakyamuni is 34 meter hoog en symboliseert de harmonieuze relatie tussen de mens, natuur en geloof.

Als je met de bus aan komt rijden zie je de enorme Boeddha van heel hoog op je neer kijken. Je kan het beeld bereiken via de eindeloze trappen (268 treden) naar boven. Vanaf boven heb je een geweldig uitzicht over het prachtige, groene landschap.

Het Po Lin Monastery is onderdeel van het complex waar de Boeddha ook staat en hier moet je zeker even binnen kijken.

Locatie:
Adres: Ngong Ping Rd, Lantau Island, Hong Kong

Lantau heeft overigens nog veel meer te bieden, zoals mooie stranden en goede restaurants. Je kan je dus prima een paar dagen op Lantau eiland vermaken voordat je de drukte van de metropool Hong Kong weer opzoekt.

Voor meer reis inspriatie voor een reis naar Azië, klik hier.