Time for a Cruise to… Nowhere

Sinds wij een jaar geleden in Singapore zijn aangekomen, zijn de grenzen potdicht door de alsmaar voortdurende pandemie. De enige manier om toch een keer ons paspoort te kunnen gebruiken en buiten de landsgrens van Singapore te treden, is met de “Cruise to Nowhere”. Ja, je leest het goed: Nowhere

Alhoewel ik normaal gesproken zeker niet zou kiezen voor een cruise als vakantie (omdat ik nou eenmaal meer houd van het avontuur en de vrijheid), was de cruise een welkome afwisseling voor een jaar lang in het kleine stadstaatje Singapore. Wij zaten 4 nachten op de Quantum of the Seas van Royal Caribbean. En het is ons echt ontzettend meegevallen! Zeker aangezien het schip nu maar voor eenderde vol mag zitten, daardoor heb je genoeg ruimte (ik zou er niet aan moeten denken om de cruise met een volledig volgeboekt schip te doen!). Het personeel is ontzettend vriendelijk en behulpzaam en zorgt ervoor dat je volledig kunt genieten. Sterker nog, als je nu in Singapore bent, zou ik je de Cruise to Nowhere zeker aanbevelen!

Lees hier mijn ervaring en tips voor een geslaagde Cruise to Nowhere:

  1. Boekingsproces 
  2. COVID-19 test
  3. Wat te doen tijdens de cruise
  4. Paklijst
  5. Niet vergeten!
  1. Boekingsproces

Het boeken van de cruise is heel simpel: ga naar de website van Royal Caribbean Singapore en boek jouw cruise. Wij kozen voor 4 nachten en de optie dat Royal Caribbean de kamer voor je bepaalt (welk dek en voor of achterin). We wilden wel per se een kamer met balkon!

Tip: In verband met de grillen van COVID-19 raad ik je zeker een kamer met balkon aan; mocht er een besmetting zijn en de boot moet in “lockdown” dan kan je in ieder geval naar buiten voor frisse lucht!

Je kan tijdens het boeken van de kamer ook al je drankpakket veilig stellen. Inbegrepen zijn alle premium dranken, cocktails, bier en de meeste wijnen. Verder kan je met dit pakket ook lekkere koffie, verse sappen, flesjes water, etc bestellen. Alle drank onder de USD 12 is inbegrepen en als je een duurder drankje wilt, betaal je alleen de meerprijs. Als een van de twee personen op de kamer het alcohol-pakket neemt, dan is er geen keuze en moet de ander ook dat pakket afnemen. Wacht in ieder geval niet te lang met het kopen van je drankpakket, want de pakketten worden alleen maar duurder naarmate de datum van vertrek dichterbij komt. En de prijs is een pakket zeker waard!

Royal Caribbean houdt je na het boeken uitgebreid op de hoogte per e-mail over allerlei opties, die je alvast kunt boeken zoals massages, skydiven, restaurants, etc. Wij hebben van tevoren alleen het restaurant Wonderland gereserveerd voor een avond. 

  1. COVID-19 test

Enkele dagen voordat je op de cruise gaat, moet je een COVID-19 swab-test doen (via de neus). Alles wijst zich vanzelf: Volg de stappen in de e-mail die je ontvangt en maak via de app een afspraak bij het testcentrum. Je krijgt de uitslag binnen 24 uur via de mail en in de app. Ik vond de test overigens echt alles meevallen!

  1. Wat te doen tijdens de cruise

De mogelijkheden aan boord van de Quantum of the Seas zijn eindeloos: golfsurfen, tafeltennis, muurklimmen, origami-lessen, spa-treatments, quizen, danslessen, indoor skydiven, robot cocktailshakers, live muziek, hardlopen op de baan op het upperdeck, kunstveilingen, botsauto’s, wijnproeverijen of shoppen. En er is natuurlijk het casino waar je 24/7 je geluk kunt beproeven. Voor kinderen is er speciaal entertainment, dus ook die vermaken zich prima aan boord.

Robots die je cocktail shaken in de Bionic bar

Waterpret

Verder is er een buitenzwembad(je) (max 20 personen tegelijk door COVID), een kinderbadje en er zijn 2 jacuzzi’s (met heel warm water!). Buiten zijn nauwelijks schaduwplekken, dus als je – net als wij – een hele zonnige periode hebt, dan verbrand je hier levend. Ook daar is aan gedacht, want er zijn ook 2 binnenzwembaden met airco: een voor kinderen en het Solarium waar alleen volwassenen mogen komen. Het uitzicht vanaf het Solarium is fantastisch! Bij de zwembaden zijn handdoeken verkrijgbaar, dus die hoef je niet mee te nemen van huis.

Shows

Via de Royal Caribbean Cruise-app kan je nog enkele speciale activiteiten aan boord boeken. Dit is voornamelijk handig voor de verschillende shows. Er is voor ieder wat wils: muziek, acrobatiek, showdance, cabaret. Wij zijn naar “Beatle mania”, een tribute band van de Beatles en de show “Starwater” geweest. In Starwater komen allerlei soorten dans, live zangeressen, luchtacrobatiek en robotschermen samen. Beide shows zijn aanraders!

Eten

Het eten aan boord van de Quantum of the Seas is ons zeker meegevallen; het is niet niks om voor een paar duizend man te koken! Er zijn veel verschillende restaurants voor ontbijt, lunch, diner en allerlei tussendoortjes. Ook zijn er een aantal koffiebarretjes waar je lekkere koffie en verse sapjes kunt bestellen. 

Tip: Bestel ook zeker een keer ontbijt op je kamer! Deze room service is nu gratis en zo kan je heerlijk samen op je eigen balkonnetje genieten van het vers bereide ontbijt, met uitzicht op niets (nou ja, veel zee, dat wel).  

Als je wat meer geld wilt besteden aan eten, dan kan je nog voor de speciale restaurants kiezen. Hiervoor betaal je een meerprijs. Wij hebben een avond bij het restaurant “Wonderland” gegeten. Je waant je hier in de wereld van Alice in Wonderland en het diner is gebaseerd op de natuurlijke elementen aarde, zee, ijs, vuur en zon. Wij vonden de presentatie is leuk, maar de kwaliteit van het eten was niet bijzonder. 

Een andere avond hebben gegeten bij Chops Grille. Een heerlijk menu, maar de porties daar zijn wel erg groot! Onze vrienden vonden de Chef’s Table, inclusief wine pairing, in de private dining room voor (8 personen) erg geslaagd.

Wonderland hadden we al voor de cruise gereserveerd. Chops Grille hadden we pas op het laatste moment aan boord gereserveerd. 

4. Paklijst

Voor een 4-daagse cruise raad ik je aan om de volgende items in je koffertje te stoppen:

  • Paspoort (eindelijk!)
  • TraceTogether app/token
  • Mondkapjes (ja, die moet overal op!)
  • Minimaal 2 bikini’s/zwembroeken 
  • Zonnehoed/pet
  • Zonnebril
  • Zonnebrand & After sun
  • Vestje/trui voor de airco binnen
  • USB-opladers en/of wereldstekker (voor onze cruise was het North American standard, 110 volts AC)
  • Boxje
  • Walkietalkies (als je met vrienden gaat, voor 7 USD pp kan je via de royal Caribbean app met elkaar chatten
  • Powerbank + oplaadsnoer 
  • Telefoonoplader
  • Anti-zeeziekpillen (alleen als je heel erg gevoelig bent voor zeeziekte) en paracetamol tegen de eventuele kater 
  • Toiletspullen
  • Makkelijke schoenen/slippers 
  • Pyjama
  • Zomerse kleding
  • Sokken (verplicht als je wilt muurklimmen)
  • Ondergoed
  • Spelletjes
  • Boeken
  • Sport kleding
  • 2 flessen wijn of champagne p.p. (wij hebben onze eigen drank niet aangeraakt); let op: géén (blikjes) bier of sterke drank
  • Cash voor fooi aan de staff 

Voor een avond ‘op sjiek’ in een van de specialere restaurants:

  • Heren: lange broek, overhemd en dichte schoenen; 
  • Dames:(cocktail)jurkje, met bijbehorende schoenen en tasje.

4. Niet vergeten!

  • Vergeet niet om de cruise app te downloaden om je activiteiten aan boord te kunnen boeken;
  • Boek je drankpakket van tevoren;
  • Reserveer van tevoren een tafeltje voor een diner in een van de speciale restaurants.

Voor iedereen in Singapore tijdens deze COVID-pandemie: de Cruise to Nowhere is een aanrader! 

Geen mogelijkheid om de Cruise to Nowhere te boeken of toch meer behoefte aan avontuur tijdens een vakantie? Doe dan alvast inspiratie op uit mijn blogs over een 3-weekse rondreis door Colombia, tips voor Mozambique of Kenia, een rondreis door Israel, eilandhoppen op de Seychellen of een rondreis door Sri Lanka. Meer tips voor Singapore? Lees dan mijn blogs over de beste beachclubs, leukste dakterrassen, lekkerste dim sum en dumplings of mijn favoriete hawkers. 

Vragen of opmerkingen? Laat hieronder een berichtje achter!