Eilandhoppen op de Seychellen

DEEL 2: Praslin en La Digue

De Seychellen zijn de ultieme tropische (honeymoon) strand-bestemming. Relaxen op de prachtige stranden, watersporten, hiken of duiken, er is van alles te doen op de Seychellen. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt wat accommodaties betreft: van exclusieve hotels en privé villa’s tot een gezellige homestay bij locals thuis. Blijf niet hangen op 1 eiland, maar ga eilandhoppen en ontdek de verschillende prachtige eilanden, allemaal met hun eigen vibe.

Ik heb de informatie over de Seychellen in 2 blogs verdeeld. In deze tweede blog vertel ik meer over de eilanden Praslin en La Digue. Klik hieronder om snel naar het juiste onderdeel voor jou te gaan:

  1. Mahé (deel 1)
    Doen 
    Slapen 
  1. Praslin
    Vervoer 
    Doen 
    Slapen 
  1. La Digue
    Vervoer 
    De mooiste stranden

Tip: Zet in de Google Maps kaart met de knop linksboven in de grijze balk (een vierkant met links een kleine pijl) de verschillende lagen aan en uit.

2. Praslin

Vervoer 

De snelste manier om van Mahé naar Praslin te reizen is met het vliegtuig of met de snelle veerboot Cat Cocos. De Cat Cocos doet er ongeveer een uur over om naar Praslin te varen. Ik ben zelf ook weleens meegevaren met een langzaam vrachtschip. Daar zaten verder geen toeristen op, maar je kan in de haven vragen of je (voor een prikkie) mee mag varen; dat vinden de zeelieden vaak helemaal prima. 

Doen

Praslin heeft parelwitte stranden, een azuurblauwe zee en enorme granieten blokken die de Seychellen zo uniek maken. De stranden van Praslin zijn al vaak uitgeroepen tot de mooiste stranden ter wereld. Bezoek zeker Anse Lazio als je op Praslin bent. De foto’s zeggen meer dan woorden in dit geval.

Weetje: Het zand is hier zo stevig dat je er makkelijk op kunt fietsen!

Snorkelen en duiken

Snorkelen is hier een echte must. Vanaf Côte d’Or Beach zijn er veel mogelijkheden om een snorkeltrip doen naar bijvoorbeeld het eilandje Chauve Souris voor de kust.

Op het strand lopen regelmatig jongens langs die een tourtje aanbieden. Wij hebben een fantastische trip gemaakt naar Île Cousin. Tijdens de trip stopte de boot een paar keer zodat we konden snorkelen en we hebben gewandeld door het prachtige Cousin Island Special Reserve of Nature Seychelles met tropische vogels en reuzenschildpadden (tortoises). De vogels op dit eilandje voelen zich zo veilig dat ze niet eens een nest bouwen voor hun eieren, maar de eieren gewoon op een tak leggen. De tortoises worden goed beschermd. De trip eindigde met een bbq van heerlijke verse vis op het strand.

Tip: neem voor het wandelen door de nature reserve wel (water)schoenen of sandalen mee, want op slippers of blote voeten is de wandeling lastiger.

Boek je duiktrips bij de fijne duikschool White Tip Divers op het strand van Côte d’Or. Er liggen prachtige duikplekken voor de kust en deze duikschool heeft alle kennis in huis om er een mooie duik van te maken.

Locatie:
White Tip Divers
Paradise Sun Hotel, Côte d’Or, Seychelles
Tel: +248 2 514 282
Website: www.whitetipdivers.com

Vallée de Mai

Midden op Praslin ligt een vrijwel onaangetast natuurlijk palmbomenbos. Hier groeit ook nog de bekende “coco de mer”, de grootste zaadsoort uit het zadenrijk. De Coco de Mer is een dubbele kokosnoot, waardoor het er veel weg heeft van een goede set ronde billen. Men gelooft dat deze palmboom ooit diep in de zee groeide. Dit park staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst van “Outstanding Universal Value”. Een wandeling door de schaduwen van dit natuurreservaat is een leuke afwisseling van alle dagen op het strand. 

Seychelles Dracula en Praslin Museum

Ergens op weg langs het strand Côte d’Or kan je een bezoekje brengen aan het Praslin Museum. Het museum – waar je vooral medicinale planten en lokale kruiden kunt bekijken – stelt niet veel voor, maar je kan daar wel wat dichter bij de fruit bat komen en zelfs voeren.

De fruit bats (of “flying foxes”) zien er uit als verre familie van Dracula en zien er met hun enorme vleugels indrukwekkend uit als ze rond de schemering in de lucht verschijnen. De spanwijdte van hun vleugels is ongeveer een meter. Deze vegetariërs doen echter geen vlieg kwaad en eten vooral zaden.

Weetje: Fruit bats is een lokale delicatesse voor de Seychellois. De fruit bats worden gevangen in valstrikken van visgaren en je kan ze bijvoorbeeld tegenkomen in elektriciteitspalen. Ik heb me nooit aan het vlees gewaagd!

Slapen op Praslin

Hotel Village Du Pêcheur op Praslin is een supermooi, romantisch en luxe boetiekhotel! Er zijn niet heel veel kamers, er is een zeer goede keuken en er zit een spa in het hotel, waardoor je zeker helemaal tot rust kan komen. Het hotel ligt direct aan het parelwitte strand van Côte d’Or vanaf waar je ook gelijk opgehaald kunt worden voor verschillende boottripjes. Ondanks de sjieke uitstraling, heerst er een relaxte sfeer in het hotel. Het leukste vind ik misschien nog wel dat je gewoon met je voeten in het zand eet. 

Ik ben misschien wat bevooroordeeld omdat het hotel van mijn oom is, maar het is werkelijk een heerlijk romantisch hotel! Hij is ook eigenaar van het Sunset Beach Hotel op Mahé. Maar de hotels hebben al vaak prijzen in de wacht gesleept door de jaren heen, dus ik ben niet de enige die hier graag komt.

Locatie:
Village Du Pêcheur 
Côte d’Or, Praslin
Website: http://www.thesunsethotelgroup.com. Op deze website vind je ook Sunset Beach Hotel op Mahé. Het zijn allebei echt aanraders voor het ultieme genieten!

3. La Digue

Vervoer

Je vaart binnen 15 minuten van Praslin naar La Digue met een snelle catamaran (dat vind ik al een uitje op zichzelf) of met de veerboot Cat Cocos. 

Het eiland La Digue is auto-vrij, wat een extra ‘weg van de bewoonde wereld gevoel’ geeft. Om je hier van A naar B te verplaatsen kan je dan ook het beste een fiets huren. In tegenstelling tot de andere eilanden is La Digue niet zo bergachtig en kan je er dus prima rondfietsen. Een andere manier om rond te reizen op La Digue is met de huifkar die wordt getrokken door een os. 

De mooiste stranden

La Digue heeft enkele van de mooiste stranden ter wereld. Het prachtige en wereldberoemde Grande Anse, Petite Anse en Anse Cocos liggen naast elkaar en worden gescheiden door enorme granieten blokken. Er zijn paadjes waardoor je van het ene naar het andere strand kan lopen. Bij Anse Cocos kan je zwemmen in de “natural swimming pool”. Het spierwitte strand en azuurblauwe water van Anse Source d’Argent mag je ook zeker niet missen. Aan de andere kant van het eiland ligt het mooie Anse Severe Beach. Hier kan je heerlijk casual lunchen bij het Takamaka Café. 

Ik heb zelf nooit overnacht op La Digue, maar er zijn genoeg leuke hotel opties om uit te kiezen. 

Lees hier mijn tips over het eiland Mahé in mijn andere blog over de Seychellen. 

Heb je vragen of opmerkingen over deze blog? Laat een reactie achter (links onderaan deze pagina in het grijze rechthoekje onder de social media icoontjes) of via het contactformulier.

Valt een vakantie naar de Seychellen (door de dure vliegtickets) op dit moment niet helemaal binnen je budget, lees dan over mijn andere ervaringen op heerlijke eilanden, bijvoorbeeld de Perhentians in Maleisië of Bali. Wil je meer inspiratie opdoen voor een strandvakantie, neem dan een kijkje op mijn foto inspiratie pagina “Strand”. Als je geïnteresseerd bent in duiken moet je ook zeker mijn blog “Walvishaaien, manta roggen en dhows in Tofo“, Mozambique, lezen.