Gastblog Verre Dromers

Mijn tips en ervaringen over wonen en werken in Singapore

Verre Dromers” is een reisblog & -community voor iedereen met een verre droom in het buitenland (reizen, studeren, werken, wonen). Verre Dromers vroeg of ik een gastblog wilde schrijven voor verredromers.nl over mijn ervaring over verhuizen naar Singapore en tips voor het zoeken naar een baan. Nou, dat wilde ik natuurlijk wel!

Verre Dromers stelde mij een aantal vragen over mijn ervaringen en tips voor andere Verre Dromers. Het korte interview vind je hieronder, maar het hele artikel met mijn uitgebreide antwoorden kan je hier lezen: Renske is expat in Singapore: ‘Drie weken na aankomst gingen we in lockdown’.

Hoe ben je in Singapore terechtgekomen?⁠

In december 2019 kwam Coen thuis met de mededeling dat zijn werk had gevraagd of hij voor een nieuw project (tijdelijk) naar Singapore wilde verhuizen. Wij hadden het samen al vaak over een avontuur in het buitenland gehad, dus ik hoefde hier niet lang over na te denken.

Lees hier mijn blog over het begin van ons expat-avontuur.

Welke stappen heb je genomen om in Singapore te kunnen wonen?⁠

Dit zijn er nogal wat! Alles over het zoeken van een baan, werkvergunningen en andere tips vind je in de blog op verredromers.nl. Oh ja, ook startte ik mijn reisblog Teppietravels.com in deze gekke tijd.

Lees mijn uitgebreide blog over het starten van een reisblog tijdens een pandemie hier.

Wat maakt Singapore een fijne plek om te wonen?⁠

Singapore is een heerlijke plek om te wonen! Het is ontzettend veilig (je kunt er je mobiel op tafel laten liggen als je naar de wc gaat en ‘s nachts alleen over straat), superschoon (kauwgom is verboden!), heerlijk warm (afgezien van tropische stormen) en groen.

Klik hier voor mijn blog over de opvallende wetten van Singapore.

Wat zijn je 5 favoriete plekken in Singapore?⁠

Aangezien we door COVID-19 niet kunnen reizen buiten Singapore, hebben we al heel veel van Singapore gezien, ook meer onontdekte plekken. Mijn favorieten deel ik met je in de blog! 

In deze blog geef ik je een lijstje met mijn 9 favoriete rooftop bars in Singapore.

Ultieme tip om te kunnen wonen in Singapore?⁠

Kijk ook eens iets verder dan de expat-bubbel en schrijf je bijvoorbeeld in bij de NCA (Netherlands Charity Association) om een ochtend te helpen in de soepkeuken van Willing Hearts. Dan zie je dat er ook in Singapore armoede en leed is. Ik vond dit een bijzondere ervaring en het heeft mijn beeld van Singapore vergroot.

Lees mijn uitgebreide gastblog op verredromers.nl via deze link: Renske is expat in Singapore: ‘Drie weken na aankomst gingen we in lockdown’.

Heb je vragen over het expat-leven in Singapore, de voorbereiding voor je vertrek naar het buitenland of heb je andere vragen waarmee ik je kan helpen, laat het me weten in een reactie hieronder of via mijn contactpagina.