Dushi Curaçao (met een baby)

Curaçao is wat mij betreft de perfecte eerste vakantie met een baby. Onze baby was in januari 2022 14 weken oud en ik had nogal behoefte aan zon voordat mijn zwangerschapsverlof erop zat. Het moest een bestemming worden waar niets moet, waar je eventueel wel iets kan doen en ook nog enigszins Corona-veilig. Het werd een week naar het zonnige Curaçao. En wat hebben we genoten!! 

Voor de eerste keer op reis met je baby is spannend, maar met de juiste voorbereiding en een relaxte mindset komt je al een heel eind. Zeker een jonge baby slaapt nog veel en gaat nog nergens zelf heen, dus die kan je makkelijk meenemen.

  1. Slapen: Corendon Mangrove Beach Resort
  2. Wandelen door Willemstad
  3. Rondje Westpunt – Auto huren voor 1 dag

Tip: Lees ook mijn blog met voorbereidingstips en de ultieme paklijst voor een (vlieg)reis met je baby.

Tip: Zet in de kaart via de linker knop (vierkant) in de grijze balk de verschillende lagen aan- of uit.

1. Slapen: Corendon Mangrove Beach Resort

Het mooie, luxe, ultra inclusive resort is goed verzorgd en ligt op een toplocatie! Je loopt vanaf het hotel binnen een half uurtje naar de pontjesbrug in Willemstad! 

Stress bestaat hier alleen uit de keuze voor het privéstrand of zwembad (meerdere opties) die dag. Er was bij ons veel ruimte op het strand bij het gedeelte met de grote rieten parasols. Er was er altijd wel eentje vrij. Heel fijn om hier – met of zonder baby – in de schaduw te kunnen zitten. Je hebt elke dag zicht op een nieuw cruiseschip die voor het hotel aanlegt, maar gelukkig nemen die niet alle uitzicht op zee weg. De zee voor het hotel is rustig doordat er een pier is aangelegd. Neem je snorkel mee en ga op avontuur in de onderwaterwereld. Wie weet wordt je ook wel verrast met een blik op een schildpad in de baai! Het hotel beschikt ook over een eigen duikcentrum en diverse watersportmogelijkheden.

De kamers zijn fijn en heel ruim. Elke kamer heeft een groot balkon waar je ook je natte zwemspul kan uithangen. In het hoofdrestaurant is ruime keuze aan eten en de kwaliteit was over het algemeen prima! Je hoeft de borrel met bitterballen en frikadellen in ieder geval niet te missen, want die zijn de hele dag verkrijgbaar (ja, ook als ontbijt). Als je een keer iets anders wilt dan is er nog keuze uit: het Italiaanse restaurant, de sushi bar, het visrestaurant of een barbecue. Hiervoor moet je vooraf wel even reserveren. 

Al met al een heerlijke eerste vakantie met onze baby in dit resort. Ik raad het hotel zeker aan; ook als je niet met een baby reist!

Tip: Reserveer van tevoren een babybedje, zodat die alvast klaar staat op je kamer.

2. Wandelen door Willemstad

Ons hotel zat op loopafstand van de bekende pontjesbrug (officieel: de Koningin Emma Brug). Neem een kopje koffie met uitzicht op de brug en aanschouw het open- en dichtgaan van de pontjesbrug. Of nog leuker: sta stil op de brug als die open gaat!

Een wandeling naar de pontjesbrug brengt je langs de Antilliaanse felgekleurde huizen in de stad. De huizen zijn een mix van Amsterdamse grachtenpanden met de vele mooie gevels en de vrolijke Caribische kleuren. 

De meeste winkels waren gesloten op de zaterdag toen wij op Curaçao waren (januari 2022). Hierdoor deed het stadje nogal doods aan en was er niet veel sfeer. Ik weet niet waar dit aan lag, dus hopelijk is de stad bruisender als jij er bent!

BijBlauw

Als je vanaf de pontjesbrug de stad in loopt dan volg je op een gegeven moment de straat langs de kust: Pietermaai. Aan deze straat ligt onder andere BijBlauw. BijBlauw is een boetiekhotel, concept store én hip restaurant. Wij hebben hier genoten van een heerlijke poké bowl met tonijn en een goed glas wijn met fantastisch uitzicht. 

Locatie: Kaya Papa Wilson Godett 82-84, Willemstad, Curacao; website

3. Rondje Westpunt – Auto huren voor 1 dag

Wij hebben 1 dag een auto gehuurd en een rondje gemaakt via Westpunt. In de kaart bovenaan deze blog kan je onze route vinden. Wij hebben hier in totaal ongeveer 8 uur over gedaan, zonder te haasten. Hieronder vind je wat meer informatie over de plekken waar wij zijn uitgestapt. 

In het Corendon Mangrove Beach Resort kan je ter plekke een auto huren vanaf NAG 45 per 24 uur (circa 25 euro per dag). 

Tip: Wij hadden ons eigen baby autozitje meegenomen uit Nederland. Deze kan je gratis meenemen bij KLM. Lees hier mijn reistips en paklijst voor een vliegreis met een baby.

Flamingo’s – Zet je auto aan de kant van de weg en stap hier even uit voor een foto van deze mooie roze vogels. Als je geluk hebt staan ze redelijk dichtbij. 

Shete Boka Park – Aan deze kant van het eiland is de zee ruig en de kust dor en droog. De zee spat hoog op tegen de kliffen en dit zorgt voor mooie plaatjes. Er is ook een natural bridge uitgehouwen door de beukende golven. Rijdt met de auto tot vlakbij de hoogtepunten of loop het stuk kust af langs alle hoogtepunten. 

Entree is NAG 17,50 pp en een kaart van het park kost 1 gulden. 

Tip: Met een baby is een draagzak hier een uitkomst, want met de wandelwagen kom je niet ver. Parkeer zo dichtbij mogelijk bij alle hoogtepunten, want het is heet en er is geen beschutting tegen de zon. Neem dus ook zeker een hoedje en veel zonnebrand mee voor de kleine en voor jezelf!

Lunchen bij Jaanchie’s – In dit leuke Antilliaanse restaurant komt de baas bij je aan tafel zitten om te vertellen wat er op het menu staat. Je kan hier in ieder geval leguaan eten. Het is een kakofonie aan vogeltjesgekwetter die zich te goed doen aan het suikerwater dat buiten voor ze is opgehangen. En alles wordt hier bereidt met Liefde. 

Schildpadden spotten – You hate it or you love it. Playa Grandi staat garant voor het spotten van schildpadden. Hier worden de resten van vissen in het water gegooid door de vissers en hier komen de schildpadden op af. Voor mij is dit dan ook niet echt een heel ‘natuurlijke’ ervaring om schildpadden te spotten, maar aan de andere kant weet je wel zeker dat je ze hier zal zien. En als je weinig opties hebt om veel stranden af te gaan met de hoop op schildpadden doordat je op pad bent met een baby, dan is dit wel een goede optie. Zelfs als je je snorkel bent vergeten dan kan je de schildpadden nog zien zwemmen vanaf het steigertje. 

2 bedjes, een tafeltje en parasol op het strand kost circa NAG 20. 

Tip: Neem voor deze strandstops zeker het tentje voor je baby mee. Lees hier de ultieme paklijst met een voorbeeld van de tent die wij mee hadden (en heel erg tevreden mee zijn).

In de categorie “Tips met Kids” vind je mijn tips en ervaringen over het reizen met een baby. Lees hier bijvoorbeeld de blog De ultieme paklijst voor een (vlieg)reis met je baby waarin ik ook tips geef voor de voorbereiding van de vliegreis. 

Andere landen die mij heel goed te doen lijken met een baby zijn Singapore, Thailand, Maleisië, Kenia, Spanje, Argentinië en de Verenigde Staten. Juist op zoek naar een meer avontuurlijke zonbestemming? Lees dan bijvoorbeeld mijn blogs over rondreizen door Sri Lanka, Israel of Colombia. De reizen daarnaartoe heb ik gemaakt toen ik nog geen moeder was, maar het lijkt mij superleuk om dit soort reizen binnenkort wel te maken met onze baby. 

Mocht je vragen hebben, laat het me weten via een reactie onderaan deze pagina, een bericht via het contactformulier of een DM op Instagram.